Mike Blackman, director general del saló ISE.

Barcelona serà la capital audiovisual d’Amèrica Llatina el gener del 2024

La fira ISE basteix un pont entre Barcelona i el continent americà en organitzar el primer AV Latin American Summit, una trobada en què es preveu que participin presidents i ministres de països llatinoamericans entre el 30 i el 31 de gener de l'any vinent

Barcelona serà la capital audiovisual d’Amèrica Llatina el gener del 2024. Els dies 30 i 31 de gener se celebrarà el primer AV Latin American Summit, un esdeveniment en què participaran presidents i ministres dels principals països de Llatinoamèrica en el marc de la fira de tecnologia audiovisual Integrated Systems Europe (ISE). Així ho ha anunciat aquest dimarts el director general d’ISE, Mike Blackman, des de Brussel·les, on ha assistit a la Cimera Unió Europea-Amèrica Llatina, convidat pel consell de la UE.

“Des d’ISE hem pres la decisió d’apostar fort perquè Barcelona sigui, durant els dies de la fira, la capital audiovisual, també, d’Amèrica Llatina. Una aposta a la que des del Govern d’Espanya i en concret des del Ministeri d’Afers Exteriors, Cooperació i Unió Europea han donat suport totalment”, ha avançat Blackman, després d’assenyalar que en aquest projecte també hi estan involucrats la Generalitat —a través de la xarxa d’oficines d’Acció a Amèrica— i l’Ajuntament de Barcelona.

Segons el directiu, l’AV Latin American Summit serà “un esdeveniment de gran transcendència” en què governs i empreses dels dos continents “tindran l’oportunitat de compartir reptes, bones pràctiques, estudiar inversions i treballar junts en aspectes clau per al sector com són la intel·ligència artificial, la transició verda, o la productivitat i el talent”. Segons Blackman, aquests temes configuren “una agenda de primer nivell” que permetrà, a més, a la Unió Europea “millorar, encara més, les seves relacions amb aquest gran continent, que va de Mèxic a Xile i Argentina”.

“A Barcelona delegacions ministerials i empresarials es trobaran perquè la ciutat torni a ser pont entre Europa i Amèrica Llatina, reprenent el seu paper clau de capital global i en aquest cas de referent per a tota Amèrica Llatina. Un cas clar on amb la mateixa llengua, similar cultura, la Barcelona i Catalunya acollidores treuen el millor de si mateixes per afavorir els intercanvis i els negocis, i convertir-se en el marc de la fira més important del sector en un espai de negocis i relacions globals”, ha apuntat Blackman en una declaració institucional.

L’executiu ha assegurat que l’organització d’aquest nou fòrum és una mostra més de “l’aposta determinada i segura” d’ISE per Barcelona, ciutat que ha triat per créixer i desenvolupar-se els pròxims anys. “Afegint aquesta oportunitat que per a tots suposa aquest AV Latin American Summit assegurem una relació duradora, d’afecte, admiració i èxit compartit”, ha insistit.

L’última edició d’ISE va reunir 58.000 persones a Barcelona.

ISE recorda que en la seva última edició, celebrada al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona el mes de febrer passat amb 58.000 assistents, el 10% dels expositors venien d’Amèrica Llatina, sent Brasil el país amb més presència al saló, seguit de Mèxic, Colòmbia, Argentina, Perú i Xile. Amb vista a l’edició del 2024, ISE destaca com a productes d’interès de la fira els nous marcadors per a estadis, pantalles per a grans espectacles, sistemes de megafonia i de senyalització, àudio per a la llar, sales de festa o complexos comercials, pantalles i sistemes de so per a grans cadenes de roba o sistemes per a mappings urbans. A totes aquestes novetats, ara s’hi afegeix el fet que, a més, “governs, institucions i empreses comptaran amb una nova plataforma d’intercanvi, bones pràctiques i negocis que serà l’AV Latin American Summit“.

El saló apunta que el sector de la tecnologia audiovisual representa un volum de negoci de 307.000 milions de dòlars, amb un creixement anual del 5%. D’aquesta xifra Europa representa 82.000 milions, Espanya 3.900 milions i Amèrica Llatina 13.000 milions.