Barcelona t’estima. Barcelona es respecta

Sol, gastronomia, patrimoni cultural, activitats lúdiques al carrer, platges i mar. Barcelona va rebre més de 14 milions de turistes el 2017. Visitants i veïns gaudeixen d’una ciutat oberta, acollidora i que treballa per ser bona amfitriona, però que al mateix temps promou i demana respecte, el comportament cívic i educat dels seus veïns, visitants i turistes. L’Ajuntament de Barcelona, ​​les associacions de veïns i el Gremi d’Hotelers, entre altres, demanen silenci a les nits, neteja als carrers i les platges, i actituds respectuoses amb els altres. Segur que calen més recursos, però el més important és l’actitud de cada ciutadà. #B Compartim Barcelona és el lema d’una ciutat que t’estima i demana respecte.

#B Compartim Barcelona és un lema que promou l’Ajuntament de Barcelona, és una forma d’entendre la ciutat, una proposta reivindicativa que xiuxiueja i crida: “Barcelona és de tots i totes perquè no és de ningú. Tenim dret a gaudir-la, en convivència, amb respecte i alegria. Viu i deixa viure-la!”

ESPAI PÚBLIC
Viu i deixa viure. Que la teva llibertat no coarti la dels altres.
Els espais públics són per a tothom, i que un ús n’impedeixi altres usos és injust. Mirem al nostre voltant per evitar molestar.

MOBILIARI URBÀ
Els mobles de la ciutat són els nostres mobles. Tinguem-ne cura.
El mobiliari urbà és de tots. Embrutar i pintar un banc, trencar papereres o enganxar adhesius en fanals i semàfors és tirar pedres sobre la pròpia teulada.

BAIXA LES ESCOMBRARIES
Hi ha carrers estrets que dificulten l’ús de contenidors; per això alguns veïns i veïnes hem de baixar les bosses d’escombraries al carrer. Però, si les baixem a deshora, embruten i fan mala olor, a més d’atreure bestioles… Pel bé comú, complim l’horari establert.

HI, TOURIST!
Hi ha zones de Barcelona per les quals transiten molts turistes, que sovint condicionen el dia a dia dels seus habitants. Els barcelonins i les barcelonines reclamen el seu espai i el seu ritme de vida.

Campanyes per al civisme

 

L’Ajuntament de Barcelona sempre ha promogut campanyes de sensibilització per compartir els valors d’una ciutat responsable que es basa en el bon ús de l’espai públic, el respecte mutu i que promou el gaudi col·lectiu, respectuós i responsable envers la ciutat.

Així, es tracta de sensibilitzar tant a la ciutadania de Barcelona com als seus visitants sobre la importància de mantenir actituds que fomentin la bona convivència, la seguretat i la sostenibilitat, i de comunicar missatges més específics dirigits a incidir en el soroll nocturn excessiu -espais amb molt alta afluència de turisme i visitants; en la neteja -i l’ús adequat dels elements de recollida de residus-, en la seguretat i neteja de les platges i, finalment, en la recollida dels excrements i neteja de l’orina dels gossos.

Imatges destacades: Campanyes per al civisme 2018 (1 i 2), 2017 (3 i 4) i 2016 (5 i 6)