Robot social
Un robot interactuant amb congressistes al saló Smart City Expo, en una foto d'arxiu. © Paula Jaume

Barcelona vol acollir la futura Agència Espanyola de Supervisió d’Intel·ligència Artificial

La capital catalana compta amb un ecosistema format per més de 180 empreses que treballen en aquest sector, amb una facturació de 1.350 milions d'euros i 8.500 treballadors

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat, per unanimitat, la candidatura de la capital catalana per esdevenir la seu física de la futura Agència Espanyola de Supervisió d’Intel·ligència Artificial (IA). La proposta lliga amb “l’interès de la ciutat d’impulsar un model ètic d’IA i de contribuir des de Barcelona i les seves institucions a liderar el model europeu de desenvolupament tecnològic”.

Durant el ple, la tinenta de l’Àrea d’Agenda 2030, Transició Digital i Esports, Laia Bonet, ha defensat que la ciutat té un dels ecosistemes “més potents” d’Europa en innovació tecnològica. Si bé altres ciutats també estan interessades en acollir la nova seu, Bonet ha remarcat que la capital catalana compta amb els actius per postular-s’hi.

De fet, la ciutat ja acull iniciatives en aquest sentit, com Digital Future Society (DFS), un programa impulsat per el Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital i la Mobile World Capital Barcelona (MWC) per estudiar els reptes ètics que suposa la transformació digital. A banda, l’ecosistema local està format per més de 180 empreses del sector de la IA, amb una facturació de 1.350 milions d’euros i 8.500 treballadors.

Després que el ple hagi autoritzat la candidatura, Bonet serà l’encarregada de dur a terme els tràmits necessaris per formalitzar-la. El període de presentació de candidatures per acollir la futura seu estatal finalitza el proper 7 de novembre.