La startup BitMetrics automatitza processos industrials amb l'ús d'intel·ligència artificial.

BitMetrics, la ‘startup’ industrial més prometedora del 2020 segons l’IQS

Aquesta empresa emergent barcelonina ha desenvolupat un sistema que permet facilitar processos que suposen un 40% de les tasques industrials, com agafar, col·locar o seleccionar objectes

Un sistema d’automatització de processos industrials a través d’una càmera per a braços robòtics amb intel·ligència artificial s’ha proclamat el guanyador de la quarta edició de l’IQS Tech Fest, festival europeu per a startups industrials. La barcelonina BitMetrics és l’empresa emergent que ha ideat aquesta tecnologia.

L’objectiu d’aquest nou sistema és el de facilitar processos que suposen un 40% de les tasques industrials, com agafar, col·locar o seleccionar objectes. Gràcies a la intel·ligència artificial incorporada a la càmera, els processos automàtics prenen decisions de manera autònoma i s’adapten a múltiples contextos.

Organitzat pel centre emprenedor IQS Tech Factory, l’IQS Tech Fest vol donar visibilitat a aquelles empreses que fabriquen tecnologies disruptives i reunir els principals líders internacionals de l’ecosistema innovador industrial a través de sessions i presentacions de projectes. “Amb aquest esdeveniment volem promoure l’emprenedoria industrial, de base científica-tècnica i que inclou processos productius”, explica el director del festival, Oriol Pascual. “Són aquestes startups les que es convertiran en les empreses industrials de demà”, afegeix.

La quarta edició de l’IQS Tech Fest s’ha celebrat de manera virtual i els principals eixos han estat les noves tendències industrials i la sostenibilitat. Com a guanyadora, BitMetrics tindrà l’oportunitat de viatjar a Shenzhen, a la Xina, considerada com la principal ciutat i regió manufacturera del món, per realitzar un programa d’acceleració.

A banda d’organitzar aquest festival, l’IQS Tech Factory es dedica a promoure l’acceleració de noves empreses industrials, a través de l’Acceleration Program i l’IQS Innovators Hub. Creat el 2015, aquest centre emprenedor de l’IQS ha accelerat a unes 70 startups, que han creat 230 llocs de treball i mobilitzat més de 27 milions d’euros.