Pere Navarro, delegat especial de l'estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, amb Blanca Sorigué, directora general.

BNEW arrenca amb un debat d’exalcaldes sobre la Barcelona resilient

Com serà la Barcelona post-Covid? Quina capacitat d'adaptació té la ciutat? Quins són els grans reptes i oportunitats que hi ha sobre la taula? A aquestes preguntes respondran avui cuatro exalcaldes de la capital catalana, Narcís Serra, Joan Clos, Jordi Hereu i Xavier Trias, durant la primera jornada de la Barcelona New Economy Week (BNEW).

[dropcap letter=”B”]

arcelona es convertirà a partir d’avui al centre de la reactivació econòmica global gràcies a la Barcelona New Economy Week (BNEW), un disruptiu esdeveniment de caràcter híbrid i 100% professional organitzat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB) i al que s’han inscrit 9.000 persones de tot el món. Durant quatre dies més de 350 ponents debatran sobre les noves oportunitats que generen cinc sectors estratègics per a l’era post-Covid: la logística, el sector immobiliari, la indústria digital, el comerç electrònic i les zones econòmiques.

Quatre líders polítics que coneixen molt bé la capital catalana, de la qual van ser alcaldes, conversaran avui sobre la capacitat de resiliència de Barcelona i definiran les fortaleses amb què compta per fer front a la situació actual i posicionar-se com la capital de la nova economia. El panell estarà integrat per Joan Clos —actualment professor de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals—, Jordi Hereu —recentment proposat per ocupar la presidència d’Hispasat—, Narcís Serra —president de l’IBEI— i Xavier Trias.

El debat serà moderat pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i permetrà iniciar el BNEW Real Estate, un dels cinc eixos temàtics interconnectats que conformen aquest gran esdeveniment global, que serà seguit en directe per streaming a tot el món, amb especial focus a Europa, Àfrica i Amèrica.

El panell d’alcaldes s’emetrà des d’un dels tres platós que s’ha instal·lat a l’Estació de França, on també tindrà lloc l’acte d’inauguració, amb presència de l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. En aquest mateix marc, el divendres 9 d’octubre, últim dia del BNEW, es lliuraran els premis a la Millor Innovació, un acte al qual assistirà el rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez.

A l’Estació de França se celebren el BNEW Real Estate, BNEW Ecommerce i BNEW Logistics. En paral·lel, el Movistar Centre de Plaça Catalunya acull el plató del BNEW Digital Industry i la Casa Seat el del BNEW Economic Zones. Els cinc esdeveniments es retransmetran en paral·lel entre les onze del matí i les set de la tarda, cosa que permetrà generar més de 160 hores de contingut i contribuir a la tan anhelada reactivació econòmica.

Ahir s’ultimaven els detalls dels platós que ha instal·lat el BNEW a l’Estació de França.

Els cinc BNEW compartiran al llarg de la setmana dotze conferències magistrals impartides pels anomenats Inspirational Speakers. El consultor expert en transformació digital Marc Vidal serà el primer a intervenir, avui a la una del migdia, amb una xerrada dedicada a la cinquena revolució digital. En aquesta primera jornada també participaran l’arquitecte Jorge Alonso (sobre el futur de les ciutats) i Luca Lazzarini (optimisme racional).

Per al primer dia del BNEW estan previstos debats sobre les cadenes de subministrament del futur; sobre tecnologia, talent i intraemprendiment; i sobre els reptes per a l’atracció d’inversions sostenibles per a Espanya. També debatran sobre el sector de la restauració el xef Nandu Jubany i Tomàs Tarruella, del Grup Tragaluz.

L’organització del BNEW ha comptat amb un pressupost de dos milions d’euros i generat 140 llocs de treball directes i més de 500 indirectes. L’empresa immobiliària Servihabitat és el principal patrocinador de l’esdeveniment, que neix amb la vocació de repetir-se els anys vinents. BNEW ha desenvolupat una innovadora plataforma tecnològica pròpia que fomentarà el networking i generarà oportunitats de negoci entre els milers de professionals registrats.