TheNBP Factory

BStartup i SeedRocket trien BotsLovers com la millor startup del país

Primera edició del “Venture on the Road”. En els darrers anys Banc Sabadell ha desenvolupat una estratègia global de suport a les startups.

L’auditori de la Torre Banc Sabadell a Barcelona va acollir el 14 de juny l’acte de cloenda de la primera edició de “Venture on the Road”, una iniciativa organitzada pel programa BStartup de Banc Sabadell i SeedRocket. BotsLovers, una firma especialitzada en el disseny i desenvolupament de xatbots per optimitzar la comunicació amb clients, es va imposar a les altres tres finalistes després de la valoració del jurat, integrat per Vicente Arias (SeedRocket), Juan Margenat (Marfeel), Manuel Jaffrin (GetApp ), Jaime Biel (Faraday), Lenka Kolarova (SeedRocket 4Founders Capital) i Marta Campillo (BStartup). Aquests van participar també en una mesa d’experts en la qual es va debatre sobre la innovació com a factor clau en l’èxit d’un projecte empresarial, moderada per Yolanda Pérez, directora del programa BStartup.

“Venture on the Road” és un esdeveniment itinerant o road show que s’ha celebrat, entre octubre de l’any passat i juny del present, en set ciutats d’Espanya -Sevilla, Oviedo, Madrid, Palma, Sant Sebastià, València i Vigo- amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre emprenedors de l’àmbit tecnològic i digital i inversors per a la presentació de projectes i idees. Els participants disposaven d’un temps determinat per explicar el seu model de negoci i els equips de BStartup i SeedRocket seleccionaven, a cada ciutat, els millors 4 projectes. Posteriorment un jurat escollia la startup guanyadora de la localitat corresponent. Les firmes vencedores de Sevilla -Lendismart-, Madrid -BotsLovers-, Sant Sebastià -The Best5- i Vigo -RocketForms- van ser les que van acudir a la gran final de la primera edició que va tenir lloc a la capital catalana.

Per les ciutats que ha transcorregut el “Venture on the Road”, han competit 28 startups de les 200 que s’han presentat a aquesta primera edició i que disposen d’un producte o servei desenvolupat, i han assistit més de 80 inversors interessats en noves idees per implementar. BotsLovers es porta com a premi 3.000 euros, concedits per BStartup, i serà una de les startups convidades al Campus d’Emprenedors a Madrid, així com podrà gaudir de tres hores d’assessorament de SeedRocket, la primera acceleradora a Espanya de startups TIC.

MÉS DE 2.700 STARTUPS COM A CLIENTS

BStartup és la direcció de negoci de Banc Sabadell que dóna serveis bancaris especialitzats i de finançament a les startups. De fet, l’entitat que presideix Josep Oliu ha desplegat en els últims anys una estratègia global de suport a aquests projectes empresarials en desenvolupament. El 2013 va crear BStartup, per mitjà de la qual va posar en marxa BStartup10, un vehicle d’inversió per a aquelles firmes que es troben en les fases inicials de la seva arrencada. El 2015 va constituir Sabadell Venture Capital per a inversions en capital i venture debt de fins a dos milions d’euros en startups en fases llavor i sèrie A. I l’any 2017 va crear Innocells, el hub de nous negocis digitals del banc. Avui més de 2.700 startups són clients de Banc Sabadell. En els últims quatre anys l’entitat ha concedit més de 150 milions d’euros en projectes de finançament i inversió per a aquest segment de negoci.

Imatge destacada: 
Final de Venture on the road que ha tingut lloc a Barcelona