Una de les noves botigues de la cadena, propietat d'Eroski i EP Corporate Group.

Caprabo factura 744 milions el 2022 i culminarà aquest any la reforma de totes les botigues

La cadena barcelonina ha invertit 60 milions a implantar el nou model a la seva xarxa de 300 supermercats i aquest any creixerà amb 20 nous punts de venda, la majoria franquiciats

Caprabo preveu culminar aquest any el pla de transformació de tota la xarxa de botigues, un projecte que va iniciar el 2019 i que suposarà una inversió global de 60 milions d’euros. Per assolir aquesta xifra, la cadena preveu reformar aquest any 21 supermercats més per adaptar-los al nou model d’establiment. Les inversions efectuades per Caprabo aquests darrers anys pugen a 100 milions si s’inclou també la posada en marxa del nou magatzem central de productes frescos de la ZAL i l’obertura de nous establiments.

Segons ha anunciat avui el grup, a l’últim exercici fiscal, tancat el mes de gener passat, Caprabo va assolir unes vendes de 743,6 milions d’euros, xifra que suposa un creixement del 3,6% respecte a l’any anterior. “Les botigues de nova generació estan aconseguint xifres molt positives, amb un increment mitjà del 10% en vendes i una experiència de compra molt ben valorada per part dels nostres clients”, assenyala Edorta Juaristi, director general de Caprabo, en relació amb el creixement de la xifra de negoci.

L’executiu destaca que el nou pla estratègic del grup, a més de la transformació de les botigues i de l’estructura logística, ha incorporat el rellançament de la marca Caprabo, l’impuls a la botiga online Capraboacasa, la potenciació del consum de productes de proximitat, l’obertura de nous supermercats i l’adopció d’eines que permeten ampliar la capacitat d’estalvi dels clients. “Caprabo avança amb el seu pla enfocat a guanyar competitivitat i a impulsar el lideratge a Catalunya. El pla de transformació dels supermercats és la palanca de creixement més important dels darrers anys”, ha afegit Juaristi.

En aquest sentit, el supermercat virtual ja suposa prop del 2,6% de les vendes de Caprabo, i la comercialització de productes de proximitat va superar els 36 milions d’euros el 2022. Segons la companyia, per combatre la inflació ha invertit fins a 11 milions a ajustar el preu de més de 3.000 productes.

Amb una trajectòria de més de 60 anys, Caprabo dóna feina a 6.000 persones i compta actualment amb una xarxa de 301 supermercats a Catalunya. Des del març del 2021, pertany al 50% al grup basc Eroski i a l’empresa EP BidCo, propietat de l’inversor txec Daniel Křetínský (a través d’EP Corporate Group) i també participada per l’inversor eslovac Patrik Tkáč.

El 2023, la cadena té previst obrir uns 20 nous supermercats, tres propis i la resta franquiciats. En el passat exercici va obrir també una vintena de botigues, entre franquiciades i pròpies. En total, entre el 2021 i el 2023 haurà incorporat a la seva xarxa uns 80 punts de venda, tots ells a Catalunya. Les botigues pròpies inaugurades el darrer any es troben a Sitges, Sant Joan Despí i Barcelona. Tenen una dimensió més gran que les franquiciades, amb una mitjana de 1.500 metres quadrats de superfície comercial i una inversió de 6,6 milions.

Durant aquest nou període d’expansió, Caprabo ha invertit 20 milions a la nova plataforma logística de la ZAL Port, al Prat de Llobregat, on gestiona l’expedició de productes frescos i ha ubicat també les seves oficines centrals i la zona de preparació de les comandes de la botiga online. A més, l’empresa va remodelar el seu magatzem central de productes secs o envasats, ubicat a Abrera, amb una inversió addicional de 2,5 milions.

Tags from the story