Carlos Duran Hoy-Voy Aijec
Carlos Duran, un dels cofundadors d'Hoy-Voy, recollint el guardó d'Aijec.

Carlos Duran (Hoy-Voy) guanya el Premi Jove Empresari de l’any

Aijec reconeix la innovació i modernització que ha aplicat la companyia barcelonina en el món de les autoescoles

Carlos Duran, cofundador de la cadena d’autoescoles Hoy-voy, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza anualment l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec), convertint-se en el millor jove empresari català d’aquest 2022. Duran i la seva aposta per modernitzar i fer més accesible un sector tradicional com el de les autoescoles s’ha imposat a Eva i Maria Martin, cofundadores de Tiendeo, i a Oscar Pierre, de Glovo.

Aijec ha volgut reconèixer la feina de Duran al capdavant de la primera autoescola low cost. L’any 2012, Duran i el seu soci, Jordi López, van canviar les dinàmiques del món de les autoescoles. Hoy-voy va apostar per un sistema d’aprenentatge basat en intel·ligència artificial i un model de tarifes dinàmiques, semblant al de les companyies aèries, on els alumnes poden triar l’horari de les classes pràctiques segons la demanda i el preu. Deu anys després, la cadena barcelonina, basada en franquícies, s’ha convertit en la més gran d’Espanya amb 39 centres repartits per tot el país i una plantilla de més de 400 persones.

Si fa deu anys, Hoy-voy es va endur el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, el segon guardó que entrega anualment Aijec aquest any ha recaigut en Bold, empresa de batèries elèctriques per a sectors com l’aviació creada per Bernat Carreras el 2019. En només dos anys ja compta amb un equip de 70 persones, un centre d’R+D al Regne Unit i unes instal·lacions de més de 3.000 metres quadrats a Montmeló.

Els premis, que enguany arribaven a la seva 29a edició, s’han entregat aquest dimecres a l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO). A l’acte, han assistit més de 250 convidats, entre els que hi havia els principals representants del món econòmic, institucional i de l’ecosistema emprenedor.

El president d’Aijec, Ruben Sans Solsona, ha volgut destacar la feina del teixit empresarial jove que està treballant des de fa anys en la modernització de l’economia, la creació d’ocupació i en un nou tipus de lideratge estratègic. També ha reclamat més suport al talent emprenedor des de tots els àmbits, “amb més col·laboració publicoprivada, amb una administració que impulsi realment la digitalització, que faci arribar més ajudes, posi en valor a les pimes i als autònoms i la creació d’un entorn favorable per crear empreses on prevalgui la seguretat jurídica i l’estabilitat”.

Altres reconeixements que s’han entregat han estat a la Millor Trajectòria Professional, que ha anat a parar a mans de Santiago Tarin, empresari, cofundador i expresident d’Aijec i impulsor del Premi Jove Empresari. El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial ha estat per a Electrofluxe, una empresa dedicada a l’estudi, aplicació i desenvolupament d’energies renovables, mentre que el Reconeixement a l’Emprenedoria Social se l’ha endut FitPlanet, una empresa nascuda en ple confinament que fabrica roba esportiva a partir de residus. Per últim, el reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys, ha estat per al Projecte Dermoverse dels alumnes de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Claret de Barcelona, creadors d’una aplicació mòbil que només amb una foto permet detectar si una piga o taca a la pell pot arribar a convertir-se en un càncer de pell.

Bernat Carreras, cofundador de Bold - gala Aijec
Bernat Carreras, cofundador de Bold, recollint el premi a la Millor Iniciativa Empresarial.