CEO Neinor Homes Borja García Egotxeaga
El conseller delegat de Neinoir Homes, Borja García Egotxeaga.

Cevasa i Neinor construiran 4.500 habitatges de lloguer assequible a Barcelona

La unió d'aquestes dues empreses ha aconseguit la millor puntuació en el procés per trobar un soci privat per a Habitatge Metròpolis Barcelona, l'operador metropolità d'habitatge de protecció oficial

L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja han trobat el seu soci privat per a l’operador metropolità d’habitatge de lloguer assequible. Neinor i Cevasa han obtingut la millor puntuació per a construir 4.500 habitatges de protecció oficial, superant l’oferta de la promotora Visoren. Rubau i la unió d’Oaktree, Sdin Residencial i Sogeviso són altres empreses que es van presentar al procés, però que no van arribar a la fase final.

Neinor i Cevasa es faran amb el 50% d’Habitatge Metròpolis Barcelona, després d’aportar gairebé 58 milions d’euros. La resta del capital se’l repartiran a parts iguals el consistori i l’AMB, fins a arribar a un total de 103 milions d’euros. Un consell d’administració de nou membres s’encarregarà de la governança de la societat. Quatre consellers seran elegits per les administracions públiques; uns altres quatre pel soci privat, i un novè serà escollit de mutu acord.

Amb aquesta inversió de 103 milions, l’operador metropolità generarà habitatge assequible per a entre 11.000 i 12.000 persones. Construirà la meitat dels habitatges a Barcelona ciutat i l’altra meitat a la resta de municipis de l’àrea metropolitana. En una primera fase, es construiran 640 habitatges per a 1.600 persones a La Marina del Prat Vermell (Barcelona), La Sagrera (Barcelona), Casernes de Sant Andreu (Barcelona), Saló Central (Sant Boi de Llobregat), Turó del Sastre (Montgat) i La Catalana (Sant Adrià del Besòs). Altres municipis on s’edificaran habitatges seran Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Viladecans, Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts.

Durant el proper mes, Neinor i Cevasa hauran de presentar la documentació necessària per poder formalitzar l’adjudicació, que culminarà amb l’ampliació de capital de la societat, fins ara controlada només per l’Ajuntament i l’AMB, convertint-se així en una empresa mixta. En el cas que no ho fessin, es procedirà a requerir la documentació necessària a Visoren.