Representants de les cinc empreses guanyadores amb el Rei Felipe VI, el president del Gobierno de España, Pedro Sánchez; i el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro.

Cinc ‘startups’ guanyen el premi a la millor innovació al BNEW

La Barcelona New Economy Week (BNEW) ha atorgat avui el premi a la millor innovació a cinc de les 52 'startups' presents al gran esdeveniment per a la reactivació econòmica celebrat a la capital catalana. Els premis han volgut reconèixer les seves contribucions a les cinc àreas en les que s'ha centrat el BNEW: logística, immobiliària, indústries digitals, noves economies i comerç electrònic.

[dropcap letter=”A”]

l’apartat d’innovació logística, la premiada ha sigut Vottun, fundada l’any 2017 i especialitzada en l’assessorament i la creació de protocols que permeten el desenvolupament d’aplicacions i certificats digitals en qualsevol xarxa blockchain.

Per la seva part, a la categoria d’innovació immobiliària, el guardó l’ha rebut la plataforma de lloguer sense dipòsits Rinbo. Nascuda l’any 2020, la companyia elimina els dipòsits dels inquilins mentre garanteix, a la vegada, la seguretat als propietaris que vulguin llogar el seu habitatge.

La premiada per la seva innovació al sector de la indústria digital ha sigut l’enginyeria E4-3D, creada el 2019. Amb seu al 3D Incubator del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), la companyia s’ha especialitzat en impressió 3D per a la creació i distribució de peces per la indústria de l’automoció.

La guanyadora de la secció de noves economies ha sigut lstartup Oimo, que va néixer l’any passat. Basant-se en l’economia circular, la firma ha creat un material sostenible similar al plàstic a partir d’extractes d’algues marines, sucres naturals i olis vegetals que no és tòxic per a la fauna marina.

Per últim, el premi a la innovació en el sector de l’ecommerce ha sigut per a Exum, que va veure la llum el 2019. Es tracta d’un marketplace que connecta proveïdors i negocis d’hostaleria i que els permet gestionar les comandes de forma ràpida, segura i personal.

En nom dels guardonats, el CEO i cofundador d’Exum, Joan Sanmartí, ha donat les gràcies al BNEW per “haver-nos deixat mostrar els nostres somnis” al món. A més, ha reivindicat “la tecnologia com a palanca de progrés i recuperació” per ajudar al país a sortir de la crisi de la Covid-19.