Cisco MWC 2022
Estand de Cisco al Mobile World Congress de 2022.

Cisco situarà a Barcelona el seu primer centre europeu de disseny de xips

Estarà situat al centre d'innovació que la multinacional té a l'antiga fàbrica de Ca l'Alier, i començarà amb un equip d'enginyers, amb la previsió que vagi creixent gradualment en els pròxims anys

L’empresa nord-americana Cisco ha triat Barcelona per obrir un centre de disseny de semiconductors d’última generació, el primer que tindrà a tot Europa. Estarà situat inicialment en el centre d’innovació que la multinacional ja té a la capital catalana, a l’antiga fàbrica de Ca l’Alier. “Amb la instal·lació del nou centre de disseny de xips, la nostra ciutat es consolida com a capital tecnològica d’Espanya”, remarca el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Segons ha informat la multinacional, l’espai arrencarà amb un equip d’enginyers, sense especificar la xifra, amb la previsió que vagi creixent gradualment en els pròxims anys a través de noves aliances amb actors de l’ecosistema espanyol de semiconductors.

“L’anunci d’avui reforça el compromís de Cisco de donar suport a l’ecosistema digital a Espanya i a tot Europa”, ha destacat el president global de la companyia, Chuck Robbins. El centre de Barcelona estarà dedicat a dissenyar i crear prototips de dispositius semiconductors, claus per a sectors com l’automoció, l’aeroespacial, l’equipament sanitari, les telecomunicacions, la producció d’energia o l’automatització industrial. “Cisco té un compromís a llarg termini per accelerar la digitalització d’Espanya, i els xips estan en el centre de les tecnologies digitals”, defensen des de l’empresa tecnològica.

La inversió, encara per concretar, s’emmarca en el PERTE de microxips, el projecte de recuperació impulsat pel Govern central que comptarà amb la inversió pública més alta, amb la mobilització de més de 12.000 milions d’euros. “Espanya s’està convertint en un actor clau per aconseguir l’objectiu de la UE d’aconseguir el 20% del mercat mundial de xips el 2030. Hem aprovat el PERTE de microxips i comptem amb el full de ruta, les reformes i els incentius per atreure el talent i consolidar l’actual ecosistema espanyol”, ha defensat el president del Govern central, Pedro Sánchez.

D’altra banda, el Govern ha assenyalat que el projecte compta amb el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball. L’Executiu català també ha volgut recordar inversions recents en la línia de la de Cisco, com l’anunciada per l’empresa estatunidenca de semiconductors Monolithic Power Systems, que posarà en marxa el seu principal centre d’R+D d’Europa a L’Hospitalet de Llobregat, i el projecte d’Intel al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) per obrir un laboratori de microxips.