Edificis 22@
La construcció d'oficines s'ha concentrat especialment al 22@. © V. Zambrano

Conren Tramway compra un solar al 22@ per a ampliar l’oferta d’oficines

La promotora immobiliària Conren Tramway, propietat dels germans Hugas i la firma alemanya Conren, ha tancat la compra d'una parcel·la al districte tecnològic per construir un edifici d'oficines de 4.500 metres quadrats

La promotora immobiliària Conren Tramway segueix la seva expansió pel 22@ impulsant l’edificació de diversos immobles destinats a oficines. La companyia, propietat dels germans Jaime i Paco Hugas i la firma alemanya Conren, ha tancat la compra d’una nova parcel·la al barri tecnològic a un grup de family office.

En aquest cas, es tracta d’un projecte al número 122 del Carrer Llull, un dels pocs solars finalistes que encara queden lliures en aquesta zona, que manté l’interès de les promotores per desenvolupar el segment d’oficines a Barcelona, ​​ja que la demanda s’ha reactivat després de l’aturada de la pandèmia.

Amb una superfície per arrendar de 4.000 metres quadrats, el desenvolupament del nou edifici s’encarregarà al despatx Baas Arquitectura, segons avança Expansión, un estudi que ara també està treballant en la reconversió de l’antiga fàbrica de catifes de Can Morató a Pollença, per a la nova seu social de Colonya, Caixa Pollença i de la Fundació Guillem Cifre.

La nova edificació de Conren Tramway s’ajustarà a la nova demanda d’espais de treball de les grans corporacions que aposten per l’smart working que permet mobilitat i flexibilitat horària, treballs en equip i unes instal·lacions adaptades a les noves tecnologies i amb el mínim impacte ambiental. Sota criteris de sostenibilitat, la promotora ha subscrit acords de finançament amb CaixaBank i Banco Santander, per 125 milions d’euros.

Actualment, la immobiliària dels germans Hugas té en promoció 8.300 metres quadrats d’oficines diàfanes, en un edifici de sis plantes, al número 65 del Carrer Sancho de Ávila, també al 22@. De fet, aquest projecte —que posteriorment va vendre a Amundi— va ser el que va donar origen a l’aliança entre Tramway Capital i Coren Land, el 2016. El grup resultant també té en aquests moments dos projectes propers al barri tecnològic, en concret al número 160 del Carrer Almogàvers —de 9.000 metres quadrats, dissenyat pel despatx d’arquitectura Batlle i Roig i venut a Commerz Real— i al Carrer Pallars, 180.

Conren Tramway Sancho de Àvila
Edifici d’oficines promogut per Conren Tramway al número 65 del Carrer Sancho de Ávila.

La companyia Conren Tramway, que gestiona una superfície total en desenvolupament d’aproximadament 250.000 metres quadrats, és propietària alhora de l’immoble d’oficines de les Tres Xemeneies, a l’Avinguda Paral·lel, i dels terrenys de l’antiga fàbrica de Mercedes. En aquest darrer solar, ubicat entre els barris de Sant Andreu del Palomar i Bon Pastor, la immobiliària va arribar a un acord amb l’Ajuntament per a un ampli projecte urbanístic que inclou la promoció de més de 1.400 habitatges i espais per a activitats econòmiques i equipaments privats, que s’hauria de finalitzar el 2026.

Mercedes Benz
Interior de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz. ©Ajuntament de Barcelona
Tags from the story