Obres del futur 'beach club' que s'ubicarà al recinte del CNB de la mà de Costa Este. ©TheNBP

Costa Este ultima les obres del primer gran ‘beach club’ de Barcelona

Bastian Beach obrirà al juny com un complex d'oci i restauració amb una zona de piscines i tres restaurants, que miraran cap al mar especialment durant la Copa de l'Amèrica aquest estiu

El so de les onades atenuat pel soroll de la multitud ha donat pas a una nova cacofonia a la Platja de Sant Sebastià, protagonitzada per l’incessant fragor de maquinària de construcció. Una obra de grans proporcions, gairebé faraòniques, treu el cap sobre el Mediterrani des de la Barceloneta: el futur beach club del grup Costa Este comença a perfilar-se en un immoble que fins ara acollia únicament instal·lacions del centenari Club Natació Barcelona. 

Amb el nom de Bastian Beach, les obres avancen amb la Copa de l’Amèrica com deadline i amb la previsió de començar a rebre a visitants al juny. Tot i que el beach club està cridat a ser el gran reclam del projecte, no serà l’únic establiment que albergarà l’edifici: en els seus 5.000 metres quadrats, comptarà amb el club de platja —amb piscines, bar i restaurant—, un altre establiment de restauració, i un terrat en la qual els còctels i una proposta gastronòmica pròpia compartiran protagonisme amb les vistes directes al mar. 

Precisament aquestes vistes convertiran els establiments de l’edifici, especialment el seu rooftop, en miradors exclusius de la Copa de l’Amèrica. La competició trepitja l’accelerador de les obres en un calendari ajustat, en un projecte que ha comptat amb una inversió de 15 milions d’euros. Part d’aquesta es destinarà a la reforma i modernització de les instal·lacions del Club Natació Barcelona (CNB), que continuarà disposant de l’edifici confrontant, i també d’espais dins de l’edifici que acollirà el beach club i els nous restaurants, com ha explicat a The New Barcelona Post el director de Costa Este, Jorge Bordas. 

Costa Este aspira a posicionar Bastian Beach com a “referent mundial i entre els millors beach clubs del món”

L’acord amb el CNB, que preveu una cessió de l’espai fins a 2036, es va forjar el 2023 arran d’un fracàs, el del projecte entre el club i l’inversor britànic Green Track. El pacte de remodelació amb el fons d’inversió, per 12 milions, incloïa també una oferta gastronòmica per a la qual es va plantejar la gestió per part de Costa Este. Després de diversos impagaments de Green Track, el CNB va decidir resoldre el contracte, i va plantejar llavors la possibilitat a Costa Este d’encarregar-se del projecte.

El grup barceloní, amb locals com Opium i Bling Bling i presència també a Madrid i Marbella, va decidir assumir l’oportunitat d’invertir per obrir el beach club a canvi de reformar el CNB, en una proporció de la inversió per a cada projecte que descarten concretar. 

Bastian Beach, que oferirà condicions d’accés especials als membres del CNB, calcula que necessitarà 300 empleats en temporada alta. El grup, que compta amb un total de 1.500 treballadors, ha recorregut a personal d’altres establiments per a alguns càrrecs de rellevància en l’organigrama de Bastian Beach, però també ha posat la mirada a la Barceloneta, i és que aposta per prioritzar a veïns del barri per cobrir les vacants.

Bastian Beach Club Club Natació Barcelona
Imatge virtual del club Bastian Beach, que obrirà al juny a la Platja de Sant Sebastià.

Amb 80 milions de facturació el 2023, el grup ha aplicat mesures de sostenibilitat tant al projecte com a la reforma, amb la instal·lació de panells solars, l’ús de materials de construcció ecològics i locals i el subministrament d’aigua filtrada als treballadors de les obres, per evitar l’impacte que haurien generat incomptables ampolles de plàstic. 

Llits balinesos i restaurants exclusius

Unes escales coronades per una frondosa vegetació donaran entrada al complex, amb 2.300 metres quadrats a l’aire lliure i un edifici amb quatre plantes de 650 metres cadascuna. L’accés, pel lateral més pròxim a l’Hotel W i a la recentment reformada Nova Bocana, desemboca davant en les piscines del beach club. Tot i estar encara en construcció, les seves formes arrodonides, tons sorra i palmeres ja evoquen oasis de terres exòtiques. En poques setmanes, les bastides i eines seran substituïdes per gandules i llits balinesos, i les barres que es perfilen entre les piscines i nivells prendran forma i oferiran als visitants una carta informal. 

Àrea de piscina en obres del futur Bastian Beach de la Barceloneta. ©TheNBP

Aquesta zona exterior del beach club comptarà amb diversos ambients, amb solàrium, zona chill out, àrees amb puffs i barra, amenitzades amb música per un DJ al centre de l’espai, que obrirà des de migdia fins a les vuit del vespre. “La idea és oferir el màxim ventall de possibilitats al visitant”, que accedirà al club a través d’una entrada o reservant una zona VIP, amb preus encara per determinar que buscaran l’exclusivitat. 

L’oferta gastronòmica més casual de la zona de piscines es complementarà amb la del restaurant de la planta baixa. Obert a la zona de banys i al mar, el grup l’ha dissenyat amb la voluntat que sigui “un restaurant de molta qualitat i molt bon producte”, especialitzat en menjar mediterrani protagonitzat per arrossos i peix. També amb el nom de Bastian Beach, l’establiment ocuparà la planta baixa, amb terrassa, i una passarel·la superior, amb vista al mar per sobre de l’àrea de la piscina.

La planta que se situa per sobre del futur restaurant es dedicarà a espais del CNB, que fins ara ocupava tot l’edifici. El club mantindrà aquesta tercera planta de 650 metres quadrats, i també un altre singular espai a l’immoble: la piscina de salts. També immersa en una reforma, ha substituït l’aigua per una immensa grua i camions bolquet que treballen en la seva remodelació integral.

Obres a la piscina de salts del CNB, contigua a Bastian Beach. ©TheNBP

Per sobre d’aquests espais del CNB, Costa Este està ultimant un altre espai a la tercera planta, que exercirà de mirador privilegiat de la Copa de l’Amèrica. Amb el focus posat en la competició, obrirà com a espai multifuncional que podrà llogar-se a terceres propostes. Així ho farà durant la regata, que al seu torn ha contribuït a agilitzar reformes del litoral i a posar en marxa serveis com el bus nàutic, que atracarà a pocs metres de Bastian Beach. Una vegada finalitzi l’esdeveniment, el local ja compta amb arrendatari: a partir de novembre, acollirà un restaurant de la marca nord-americana especialitzada en carn STK Steakhouse, el segon de la cadena a nivell estatal, després d’Eivissa. 

I, per sobre de tots ells, un terrat coronarà l’edifici davant el Mediterrani. Amb el nom encara per definir i amb un calendari d’obertura més dilatat, no estarà llest al juny però sí abans que comenci la Copa de l’Amèrica, que donarà el seu tret de sortida a finals d’agost.

El futur ‘beach club’ tindrà piscines, restaurants i un terrat amb vistes panoràmiques.

Amb una proposta gastronòmica en la qual els còctels tindran un paper destacat, el rooftop obrirà prioritzant que l’espai es converteixi en una tribuna de la competició i, una vegada acabi, es valorarà la possibilitat que inclogui una piscina: l’espai s’ha preparat per poder-ho fer, amb una estructura que ara serà un espai de trobada però que podrà funcionar com a piscina en el futur si es considera oportú. 

Amb aquests tres locals, el complex de Bastian Beach aspira a posicionar-se com a punt d’atracció de barcelonins, i també turistes. “Barcelona és una ciutat molt d’estiu, però li faltava aquesta oferta”, assegura Bordas. El grup ambiciona ocupar aquest buit i fer-se un espai també a nivell internacional, “posicionant-lo com a referent mundial i entre els millors beach clubs del món”.