De Bat a Bat
'De Bat a Bat', la iniciativa de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural que convida a descobrir indrets del territori català

‘De Bat a Bat’, el nou abonament que obre la porta de museus i monuments

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural llança un passi anual que ens permet visitar els equipaments culturals que gestiona

Amb l’arribada de les vacances, arriba també el bon temps per a gaudir de l’extens patrimoni del nostre país, i més en un any com aquest, en el qual  encara tenim unes certes dificultats per a poder viatjar fora. Per això, el passat 8 de juliol, es va presentar al passeig Lluís Companys de Barcelona, de la mà de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC), una instal·lació amb cinc portes que conviden a tothom a descobrir els llocs plens d’història i d’art que hi ha al llarg del territori català.

Aquestes portes simbolitzen un tipus d’espai representatiu del patrimoni del país, com són els jaciments, museus, cases museu, castells, convents i monestirs. Totes tenen imprès un codi QR a través del qual els visitants poden informar-se de tots els equipaments que formen part del patrimoni cultural català, i alhora, són l’excusa per a presentar-nos el llançament de l’abonament De Bat a Bat, un passi anual que permet l’entrada il·limitada, i sense reserva prèvia, durant tot un any als diferents espais patrimonials gestionats per l’Agència.

Cinc portes que conviden a tothom a descobrir els llocs plens d’història i d’art que hi ha al llarg del territori català

Amb aquesta targeta, se’ns facilitarà un desplegable on podrem veure la situació exacta de cadascun dels 29 llocs al mapa, a més d’informació pràctica perquè tinguem tot a mà. L’abonament es pot adquirir de manera presencial a les taquilles dels museus (a excepció de tres equipaments) qualsevol dia de l’any en els seus horaris d’obertura, o a través de la pàgina web de l’Agència.

La seva adquisició i ús és molt senzill. Existeixen dues modalitats d’abonament que podrem triar, que són l’individual o el multipersonal. Les condicions generals són les mateixes en tots dos casos: dret a l’accés gratuït i il·limitat als 29 museus i monuments durant un any a partir de la primera data de validació; un pagament únic; i el preu reduït en l’abonament segons les tarifes oficials de l’ACdPC. La diferència està en el fet que l’abonament multipersonal permet que fins a tres acompanyants, siguin o no familiars, tinguin el mateix dret a l’accés gratuït i il·limitat, mentre l’individual és d’ús particular.

Bono De Bat a Bat
Abonament individual De Bat a Bat

Les tarifes són 30 € en la modalitat individual —25 € amb tarifa reduïda—, i 70 € en la modalitat multipersonal —60 € amb tarifa reduïda—, tan sols és necessari presentar l’acreditació corresponent per a optar a les tarifes reduïdes. A més, les persones abonades podran gaudir de promocions exclusives.

Entre els equipaments que es poden visitar, trobem els següents, segons demarcació:

  • Girona– Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Farga Palau; Canònica de Santa Maria de Vilabertran; Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; Estudi taller Carles Fontserè; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona; Antic Hospital de Santa Caterina a Girona; Museu d’Art de Girona; Museu d’Arqueologia de Catalunya- Ullastret.
  • Barcelona– Casa Museu Rafael Casanova; Casa Museu Prat de la Riba; Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; Museu d’Història de Catalunya; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona; Museu de la Ciència i de la Tècnica – Museu del Ciment; Castell de Cardona; Castell de Claramunt; Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Museu de la Colònia Va sedar; Museu d’Arqueologia de Catalunya – Olèrdola.
  • Tarragona– Reial Monestir de Santes Creus; Cartoixa d’Escaladei; Castell Monestir d’Escornalbou; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Conjunt monumental de Centcelles; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Vil·la romana dels Munts; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Museu i necròpolis paleocristianes paleocristines; Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Embull 4; Castell de Miravet.
  • Lleida– Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros, El Cogul; Convent de Sant Bartomeu.
Instalación De Bat a Bat
Instal·lació De Bat a Bat amb persones informant-se a la presentació del projecte a Barcelona

29 llocs per tota Catalunya que inclouen fortaleses, monestirs, ciutats ibèriques, gregues i romanes, paisatges monumentals i museus d’art, d’història i de ciència, per a emprendre un viatge fascinant.

Entre els equipaments que es poden visitar hi ha 9 en la demarcació de Girona, 10 en la de Barcelona, 8 en la de Tarragona i 2 en la de Lleida

Les portes que configures la instal·lació van estar a la capital catalana fins a l’11 de juliol, per a continuar recorrent el territori del principat amb parada a diferents ciutats, com Girona, Lleida (del 22 al 25 de juliol), Terrassa (del 29 de juliol a l’1 d’agost) i Tarragona (del 5 al 8 d’agost). En tots els casos, la instal·lació es podrà visitar de 9 h a 21 h. Aprofiteu per a participar en el sorteig actiu d’Instagram per a guanyar abonaments i gaudir del nostre patrimoni De Bat a Bat.