Desplegament tecnològic del Consorci de la Zona Franca amb la Barcelona New Economy Week

La Barcelona New Economy Week (BNEW), se celebrarà del 6 al 9 d'octubre i acollirà cinc congressos semi presencials que serviran per marcar "el principi de la fi de la crisi sanitària i econòmica", tal com explica el delegat de l'Estat al Consorci, Pere Navarro.

[dropcap letter=”B”]

arcelona es prepara per afrontar, a la volta de l’estiu, un retorn ferm a l’activitat amb un programa intens, sortejant els riscos d’un rebrot de la pandèmia. Una de les propostes més destacades és la del Consorci de la Zona Franca amb la iniciativa Barcelona New Economy Week (BNEW), quatre dies de congressos econòmics vinculats entre si i centrats en cinc sectors econòmics en alça per a l’economia local i global. La BNEW se celebrarà del 6 al 9 d’octubre i acollirà cinc congressos semi presencials que serviran per marcar “el principi de la fi de la crisi sanitària i econòmica”, tal com explica el delegat de l’Estat al Consorci, Pere Navarro.

La gran novetat és el format i l’abast de l’esdeveniment, gràcies a l’ús de tecnologia avançada i que desenvoluparà l’empresa tecnològica catalana SIRT. Desenvoluparà el disseny i l’aplicació tecnològica feta a mida d’aquest important esdeveniment. La plataforma serà molt innovadora ja que integrarà esdeveniments digitals i esdeveniments produïts de manera presencial per a les properes edicions de la BNEW. A més serà el proveïdor tecnològic en els edificis singulars on es realitzin els diferents actes dels esdeveniments BNEW.

L’esdeveniment estarà centrat en cinc eixos econòmics: logístic, immobiliari, indústria digital, comerç electrònic i zones econòmiques. Seran unes jornades que, segons han explicat els organitzadors, es celebraran de forma mixta, entre presencial i telemàtica, amb 350 conferències en total que s’emetran des d’edificis singulars de la ciutat de Barcelona per a tothom, 25 “celebritats “que hi participaran i més de 150 empreses participants.

“Hi haurà una part virtual i presencial alhora”, explica Navarro, “això és un repte important però també una oportunitat”. El públic presencial serà sobretot espanyol, per les dificultats que hi pot haver per fer viatges internacionals, de manera que no serà un congrés firal ni centrat en el físic. “Passi el que passi aquest esdeveniment es podrà celebrar”, han garantit els organitzadors.

Per això, la part més important de l’esdeveniment estarà destinada al públic internacional i a un seguiment telemàtic que permetrà no només ser un espectador passiu sinó també participar a distància. La Zona Franca espera entre 7.000 i 10.000 inscrits. “L’esperit és la creació d’oportunitats i esperances, però també hi ha una filosofia d’acció, no és només reflexió”.

SIRT dissenyarà una plataforma en la qual es podran realitzar integracions de xerrades en línia i presencials retransmeses via CDN a nivell mundial. Tot això es recolzarà en les infraestructures desplegades per SIRT en cadascun dels edificis singulars on es decideixi celebrar les ponències físiques.

En la definició de el projecte, SIRT ha tingut en compte diferents aspectes claus com són la necessitat de generar un ampli networking entre els assistents i generar agendes B2B mitjançant algoritmes basats en AI (intel·ligència artificial), generar experiències digitals en espais dissenyats amb AR (realitat augmentada) i experiències presencials a través d’escenografies que utilitzaran tècniques hologràfiques.

Grup SIRT és una empresa catalana implantada a tot el territori nacional dedicada a la integració d’Infraestructures de Telecomunicacions.