Deu propostes per Barcelona

Queda menys d’un mes per les eleccions municipals i, encara que imagino que els partits ja tenen bastant avançats els seus respectius programes electorals, m’he decidit a oferir-los, de forma totalment desinteressada, una sèrie de propostes, per si els poden ser d’utilitat:

1. Carril veí

Creació d’una xarxa de carrils exclusius per a la circulació dels barcelonins. D’aquesta manera, els qui surten amb pressa de casa per anar a treballar o portar els nens a escola no hauran de compartir vorera amb els grans grups de turistes que col·lapsen els carrers del centre i la rodalia de les principals atraccions turístiques.

2. Reconversió dels llauners en aiguaders

Donat que l’aigua serà cada cop un bé més preuat i escàs i que el canvi climàtic ens condemna a patir temperatures pròpies del Sàhara, els llauners que a l’estiu venen cerveses als carrers i places podrien recuperar l’ofici d’aiguader i, equipats amb un parell de càntirs, oferir aigua fresca a qui en necessiti.

3. Programa de figurants per a la superilla de l’Eixample

La reforma del carrer Consell de Cent dispararà fins a límits inabastables el preu dels pisos d’aquest nou pulmó verd de la ciutat. És de preveure, per tant, que aquests cobejats immobles acabin en mans d’inversors i especuladors i que els veïns de tota la vida n’acabin expulsats. En conseqüència, pot ser que per donar vida a Consell de Cent calgui contractar figurants de barceloní: vells asseguts als bancs o jugant a escacs, com els que sempre apareixen als renders, nens jugant a pilota, com si fossin a la plaça d’un poble de l’Empordà, o mares alletant els seus nadons a l’ombra d’arbres acabats de plantar.

4. Saint George

Seguint l’exemple de les cartes dels restaurants de Barcelona, reinventar i fer més cosmopolita el Sant Jordi. Per tant, arraconar el català de les parades i apostar decididament pels llibres en anglès, rus, xinès o, per descomptat, castellà.

Seguint l’exemple de les cartes dels restaurants de Barcelona, reinventar i fer més cosmopolita el Sant Jordi

5. Insonoritzar els dormitoris dels carrers plens de terrasses

Recollir totes les enciclopèdies que s’abandonen al costat dels contenidors d’escombraries i fer-ne servir els gruixuts volums per insonoritzar els dormitoris dels veïns dels carrers plens de terrasses i locals d’oci on, de nit, és impossible aclucar l’ull, com alguns de la Barceloneta o Enric Granados. La cultura ens salvarà!

6. Programa d’intercanvi entre creueristes i barcelonins

La idea és que mentre els creueristes desembarquen a la ciutat per visitar en massa la Sagrada Família, el Camp Nou i el Parc Güell o omplen botigues i terrasses, els veïns dels barris amb més pressió turística de Barcelona puguin pujar a bord dels grans creuers per gaudir, de franc i sense aglomeracions, de les seves atraccions: piscines, casinos, espectacles, servei de massatge, classes de ioga, bufet lliure i mojitos a coberta.

La idea és que els veïns dels barris amb més pressió turística de Barcelona puguin pujar a bord dels grans creuers per gaudir, de franc i sense aglomeracions, de les seves atraccions

7. Instal·lació d’una font d’aigua calenta als búnquers del Carmel

Permetria que els milers d’argentins que pugen al turó de la Rovira per gaudir d’una de les vistes més icòniques de la ciutat puguin fer-se un mate, sense haver de tocar el timbre dels veïns de la zona per demanar-los una mica d’aigua calenta.

8. Canal navegable a la Rambla i el Passeig de Gràcia

Aparcar, pel seu impacte excessiu, la connexió del tramvia per la Diagonal i, en canvi, valorar la possibilitat d’obrir un canal navegable per un dels laterals de la Rambla i el passeig de Gràcia, per tal que els iots de luxe puguin atracar directament davant les botigues més exclusives de la ciutat.

9. Fer un homenatge de ciutat a Bruce Springsteen

Donar-li la medalla d’or de Barcelona, batejar un carrer, un mico del zoo i un gegant de la festa major amb el seu nom o que Jaume Plensa faci un cap enorme d’“el Boss” per col·locar-lo al bell mig de l’antiga Plaça Antonio López, on hi havia l’estàtua del marquès de Comillas.

10. Donar dret a vot a les eleccions municipals als turistes prèmium

És a dir, aquells que s’allotgen a hotels de cinc estrelles, fan gasto a les botigues del Passeig de Gràcia i sopen a restaurants igualment estrellats.

Sempre val més agafar-s’ho rient.