dFactory Incubator, la incubadora en impressió 3D de la Zona Franca única a Europa

El centre dFactory Incubator, amb capacitat per prestar serveis simultàniament a entre 25 i 30 iniciatives vinculades amb la impressió 3D, incubarà projectes de manufactura additiva d’aquelles empreses seleccionades entre les quals acudeixin a la present convocatòria, que finalitza el proper 31 d’octubre

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha refermat ja els acords amb la Fundació Leitat i la Fundación Instituto Cameral para la Creación y Desarrollo de la Empresa, (INCYDE), per obrir la convocatòria per a empreses i startups interessades a participar en la primera Incubadora europea d’Alta Tecnologia en Impressió 3D, la dFactory Incubator. El termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 31 d’octubre.

El delegat especial de l‘Estat al Consorci, Pere Navarro, i el president d’INCYDE, Josep Lluis Bonet, han signat en els darrers dies el conveni de col·laboració que els acredita com a socis estratègics a Catalunya en la transferència tecnològica de processos de fabricació additiva 3D per a nous projectes empresarials. La incubadora d’alta tecnologia per al foment de la innovació i la transferència tecnològica 3D a les empreses i micropimes està cofinançada al 50%, a través d’INCIDE, pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional dins del programa operatiu pluriregional d’Espanya FEDER 2014-2020.

CAPACITAT PER ACOLLIR FINS A 30 INICIATIVES EN IMPRESSIÓ 3D

El centre dFactory Incubator, amb capacitat per prestar serveis simultàniament a entre 25 i 30 iniciatives vinculades amb la impressió 3D, incubarà projectes de manufactura additiva d’aquelles empreses seleccionades entre les quals acudeixin a la present convocatòria.

El dFactory Incubator ocuparà 600 m² a espais d’oficines, coworking, àrea de formació i laboratoris equipats amb impressores 3D d’última generació en l’edifici seu del Consorci al Polígon Industrial de la Zona Franca (Av. Parc Logístic 2- 10. Aturada Parc Logístic de la línia 9 Sud del Metro). La inversió necessària per a l’adequació de les instal·lacions, la compra d’equipament i la prestació dels serveis descrits ascendeix a 2,9 milions d’euros.

La incubadora pretén contribuir a dinamitzar la transformació productiva de les petites i mitjanes empreses cap a l’entorn de la indústria 4.0 de manera que, encaminades als objectius de l’Estratègia UE2020 i Horitzó 2020, permetrà promoure la cooperació interregional, així com la col·laboració entre els agents del sector públic i les empreses, tant a nivell nacional com internacional.

En concret, els serveis que prestarà la incubadora estan relacionats amb el desenvolupament d’iniciatives empresarials, impressió 3D, prestació de serveis tecnològics, d’innovació, de suport a la comercialització i internacionalització dels projectes, i de certificació, validació i testing, entre d’altres.

Imatge destacada: El delegat especial de l‘Estat al Consorci, Pere Navarro, i el president d’INCYDE, Josep Lluis Bonet,