L'establiment s'ubicarà al carrer Bofarull de Barcelona, al barri de Navas.

easyHotel compra un solar a La Sagrera per construir un hotel de 75 habitacions

En un context d'hotels tancats per la pandèmia i absència de turistes, la cadena britànica easyHotel reafirma la seva aposta per Barcelona amb un projecte que preveu inaugurar a finals de 2022 a l'antic MercaNavas del carrer Bofarull, amb una inversió de deu milions d'euros.

Tot i que la incertesa segueix regnant en el sector hoteler, el grup easyHotel ha anunciat la construcció d’un hotel de 75 habitacions al barri de La Sagrera de Barcelona, ​​en un solar pròxim a les estacions de metro de Navas i La Sagrera. L’establiment s’alçarà en l’espai que avui ocupa un edifici de tres plantes que albergava l’antic MercaNavas, un centre comercial situat al carrer de vianants Bofarull i que porta molts anys tancat. L’objectiu de easyHotel és aixecar un nou edifici que requerirà una inversió d’entre deu milions i onze milions d’euros, segons ha explicat a The New Barcelona Post Jorge Rodríguez, director de la cadena a Espanya.

Amb aquesta iniciativa, la cadena vol adaptar-se a l’estratègia pautada per l’Ajuntament de Barcelona de descentralitzar l’oferta hotelera, ja que l’establiment s’alçarà en un barri que no està inclòs en les zones 1 i 2 del Pla especial urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat), on les noves obertures estan prohibides o, per obrir, primer cal que tanqui un establiment existent, respectivament. Des de easyHotel expliquen que el solar que s’ha adquirit ja compta amb els permisos municipals de construcció i obertura d’un hotel, de manera que la intenció és iniciar les obres en el segon trimestre d’aquest any i obrir les portes de l’establiment a finals de 2022.

L’edifici de l’antic MercaNavas porta molts anys tapiat.

Tot i no situar-se en les àrees més turístiques de la ciutat, easyHotel valora el potencial de futur de La Sagrera pel rol que jugarà la nova estació de l’AVE, que convertirà al barri “en un hub de transport de la zona nord” de la ciutat, a només 20 minuts a peu de la Sagrada Família o la Plaça de les Glòries. “Estem expectants davant l’evolució de la campanya de vacunació; som optimistes i confiem en la recuperació del sector turístic”, afirma Rodríguez, que ja analitza noves implantacions en ciutats espanyoles per estendre la cadena.

easyHotel Barcelona Fira, ubicat a la Plaça Europa de L’Hospitalet.

L’easyHotel Sagrera serà el primer hotel de la cadena a Barcelona i se sumarà a l’establiment de 204 habitacions que la marca ja posseeix a L’Hospitalet de Llobregat, al costat del recinte firal de Gran Via. Es tracta del quart projecte de l’empresa a Espanya, que també té un hotel franquiciat a Màlaga i un altre en projecte a la zona de Madrid-Atocha que preveu obrir el 2022. Espanya, al costat de França, són els països en els quals la firma ha posat el focus per al seu pla de creixement internacional.

 
 

En total, easyHotel opera amb una xarxa de 39 hotels a Europa (26 d’ells franquiciats i 13 propis) que sumen 3.660 habitacions. La seva presència se centra al Regne Unit, però la marca està també present a França, Espanya, Bèlgica, Bulgària, Alemanya, Països Baixos, Portugal o Suïssa. La cadena es posiciona en el segment econòmic del mercat, amb habitacions funcionals a preus atractius.

easyHotel va ser fundada pel creador del grup empresarial Easy, Stelios HajiIannou, encara que avui el 76% del seu accionariat està controlat per diversos fons d’inversió.