Marta Jiménez (Rustic BCN), Óscar Puertas (Bar Martínez) i Ismael Barón (Bar Marisquería Ismael), guanyadors del concurs.

El Bar Martínez de Barcelona guanya la segona edició del concurs a la millor canya de cervesa

Els deu finalistes han hagut de demostrar aquest dilluns les seves habilitats als tiradors davant d'un jurat reunit a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Dos mil euros per ser l’establiment que millor tira la canya d’Estrella Damm a Catalunya. Aquest és el premi que s’ha endut aquest dilluns el Bar Martínez de Barcelona, que ha estat el guanyador de la segona edició del Concurs de Tiratge d’Estrella Damm. El Bar Marisqueria Ismael, de Santa Perpètua de Mogoda, i el Rustic BCN, de Barcelona, han quedat en segon i tercer lloc, respectivament.

Prop de 500 establiments de Catalunya van presentar la seva candidatura per participar en aquest concurs. Per fer-ho, havien de gravar a un dels seus professionals tirant una canya i pujar el vídeo a la plataforma Bar Manager, l’aplicació amb la qual Damm es relaciona amb els seus clients del sector de l’hostaleria.  D’entre totes les candidatures presentades, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes que, aquest dilluns, han hagut de demostrar les seves habilitats als tiradors en la part presencial del concurs, celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participants a la final han estat la tècnica utilitzada, així com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra.

Segons Damm, per aconseguir la canya perfecta cal fer servir una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta la copa fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l’aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa, coronant-la.

El guanyador d’aquesta segona edició ha estat Óscar Puertas, del Bar Martínez de Barcelona, que ha rebut un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc ha estat per a Ismael Barón del Bar Marisqueria Ismael de Santa Perpètua de Mogoda, i el tercer, per a Marta Jiménez del Rustic BCN de Barcelona, que han rebut 1.000 euros i 500 euros de premi respectivament. Els altres set finalistes que s’han disputat el podi han estat el Bar Punt 5 de Figueres, Barram de Mataró, Frida Restaurant de Tarragona, La Bodega Moderna de Barcelona, Palau Nou Gintonic Bar de Molins de Rei, Restaurant Neptú de Girona i  The NewPort Gastrobar de Roses.