Les doctores Cristina Iniesta, adjunta a gerència del Parc de Salut Mar de l'Hospital del Mar, i la investigadora Violeta Serra, del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, durant la inauguració de l'exposició.

El Corte Inglés, amb la investigació contra el càncer

L'exposició 50 anys canviant la història del càncer posa l'accent en la recerca desenvolupada al llarg d'aquests anys per l'Associació Espanyola Contra el Càncer en multitud de projectes, als quals ha contribuït financerament el grup de distribució, amb especial incidència en la lluita contra el càncer de mama

El Corte Inglés de Can Dragó acull fins al dia 3 d’octubre una exposició commemorativa del 50è aniversari de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), on es destaquen les fites més rellevants que, a través d’aquesta entitat, han contribuït a aconseguir grans avenços en el diagnòstic i tractament del càncer.

La mostra 50 anys canviant la història del càncer fa un repàs general i incideix en aquells projectes que s’han desenvolupat amb el suport del grup de distribució, que manté una estreta col·laboració, des de fa anys, amb l’associació. Gràcies a l’acompanyament que l’AECC ha obtingut d’empreses com El Corte Inglés i d’altres institucions, fins avui, l’entitat ha destinat 92 milions d’euros a 525 projectes vius, en els quals han treballat més de 1.000 investigadors.

En l’actualitat, l’AECC i El Corte Inglés impulsen un nou projecte en favor de la recerca contra el càncer de mama. Aquesta investigació comptarà amb el finançament d’uns 280.000 euros recaptats en la campanya que El Corte Inglés va organitzar l’any passat, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama que se celebra cada 19 d’octubre. Hi treballa conjuntament un equip multidisciplinari dels hospitals Clínic de Barcelona, Doce de Octubre (Madrid), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) (Barcelona) i la Clínica Universitària de Navarra.

Entre els desenvolupaments secundats anteriorment per El Corte Inglés destaca també la recerca liderada per la doctora Violeta Serra, del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). La seva investigació ha derivat en un nou test per al diagnòstic i classificació del càncer de mama, que serveix de guia als metges per seleccionar el tractament més adequat per a cada pacient. Aquest treball ha permès validar la capacitat d’aquest test en models preclínics i obrir les portes a un assaig clínic amb pacients, ja en curs.

Aquestes accions s’emmarquen en la política de compromís amb la societat que desenvolupa El Corte Inglés i que el porta a participar de manera responsable en diferents activitats socials, culturals, educatives i esportives.

Entre els reptes de futur, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) lluita perquè Espanya disposi d’un Pla Nacional de Recerca en Càncer que contribueixi a fer que la supervivència dels pacients que tenen aquesta malaltia arribi al 70% l’any 2030 i que promogui la igualtat d’accés als resultats en recerca a totes les persones.

La mostra, que també commemora dels 50 anys de la creació de l’AECC, es pot veure a El Corte Inglés de Can Dragó, fins al dia 3 d’octubre.