La seu del Consorci de la Zona Franca.

El CZFB invertirà 26,9 milions l’any 2021 i preveu inaugurar el DFactory

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona invertirà prop de 27 milions d'euros l'any que ve per impulsar la seva aposta per la nova economia i la indústria 4.0

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), presidit per l’alcaldessa Ada Colau, ha aprovat el pressupost de 2021, que preveu efectuar unes inversions de 26,9 milions d’euros i obtenir uns beneficis de 8,6 milions que es destinaran a la promoció econòmica de la ciutat. El repte és incrementar en un 2,3% els ingressos, fins als 56 milions d’euros.

 
 

El CZFB preveu inaugurar en el primer trimestre del 2021 la primera fase del DFactory BCN, un nou espai de 17.000 metres quadrats que vol convertir en un hub tecnològic que se sigui referència mundial per a la nova indústria. La idea és que en el DFactory s’instal·lin multinacionals i startup i que, en una segona fase, s’ampliï el recinte, fins a sumar 100.000 metres quadrats.

Un altre dels objectius per a 2021 és ampliar el 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en 3D, estrenada el 2019 de la mà de Leitat i per la qual ja han passat 42 empreses. El projecte preveu incubar a unes cent startup fins 2024. Finalment, en el plenari s’ha confirmat que l’any vinent se celebrarà la segona edició del BNEW, l’esdeveniment híbrid de dinamització econòmica en múltiples sectors, previst per al 5, 6, 7 i 8 d’octubre. “Després de l’èxit de la primera edició, volem seguir contribuint a crear sinergies i a generar oportunitats de negoci en un moment clau per a l’impuls de la reactivació econòmica”, ha explicat Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB.