Festival Terra i Gust
El Festival Terra i Gust compte amb el suport de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i Slow Food Barcelona.

El festival Terra i Gust tria el Parc de la Ciutadella per la seva tercera edició

En el marc de les festes de La Mercè, el festival de l'alimentació sostenible comptarà amb la participació de 14 restaurants de la ciutat que aposten per la gastronomia responsable i els productes de proximitat

Les festes de la Mercè 2023 acolliran del 22 al 24 de setembre la tercera edició de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible. La nova edició del festival s’ubicarà al Parc de la Ciutadella el divendres de 19:30 a 23 h i el cap de setmana de 12 a 23 h. Es tracta d’una proposta de fins a catorze platets per un preu de 5 euros. L’esdeveniment gastronòmic ofereix xerrades, showcookings i activitats per tal de canviar els hàbits i descobrir la gastronomia des d’una pràctica més sostenible amb el suport de catorze restaurants de la ciutat.

Terra i Gust brinda l’oportunitat de divertir-se i gaudir de la música, del menjar i del beure de manera més ecològica. El festival rendeix homenatge als aliments de proximitat i saludables, així com les persones que elaboren i cuiden del planeta. L’Ajuntament de Barcelona organitza l’acte amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i Slow Food Barcelona.

Aquest any, participaran els establiments Bistrot Levante, Casa Xica, Contracorrent, El Filete Ruso, Espai Puntal, Green Leka, Happy Foods, La Sosenga, Les Finestres de Llúria, Llamber, Mescladis,  Zaza-Cuina i Vi, i Monocrom. La gelateria artesanal i amb producte local Delacrem protagonitzarà el moment més dolç de la vetllada amb les seves postres. Per altra banda, Rodyna s’encarregarà de representar la cuina ucraïnesa amb motiu a la invitació de la ciutat de Kíev a les festes de La Mercè.

L’àrea de begudes torna a comptar amb la col·laboració del Barcelona Beer Festival (BBF), que ha seleccionat a quatre productors de cerveses artesanes amb productes de proximitat. El Parc de la Ciutadella també habilitarà un espai de vins naturals del celler barceloní L’Olivera (Can Calopa). Mercat Arrels i petits productors de la seva xarxa també col·laboren per tal d’oferir diferents tasts de productes artesans.

Terra i Gust ofereix una oferta variada de productes, plats i begudes elaborats amb productes de proximitat i de temporada.

La nova edició presenta un esdeveniment especial. Durant el dilluns 25 de setembre, s’organitzarà un dinar popular de reaprofitament amb tots els ingredients i productes que sobrin de Terra i Gust, a càrrec de Sobres Mestres.

Andreu Escrivà, divulgador i ambientòleg valencià, serà la veu referent sobre sostenibilitat a escala nacional, així com l’emissió d’un directe de la secció L’arca de Nogué del programa matinal del cap de setmana El Suplement de Catalunya Ràdio.

El BBF oferirà diferents xerrades de projectes socials i cooperatius entorn del món de la cervesa. El contrapunt gastronòmic l’aportarà la II edició dels Premis a la Responsabilitat Gastronòmica Slow Food BCN, els showcookings de Quim Casellas, Mònica Escudero amb productes de Mercats de Barcelona, Pere Carrió i alumnes del CETT, amb productes de temporada i locals, promovent l’aprofitament alimentari.

La proposta de Terra i Gust forma part de l’Estratègia Alimentària de ciutat, amb horitzó fixat en les polítiques alimentàries del 2030, per poder transformar el sistema alimentari en un model més respectuós amb el medi ambient.

Per aquesta edició, el BBF ha seleccionat a quatre productors de cervesa artesana amb productes de proximitat.