El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, amb els directius de Freudenberg durant la visita a la fàbrica.

El grup alemany Freudenberg inverteix en una nova planta a Parets

Destina 11 milions d'euros a renovar completament la fàbrica de components per al sector de l'automòbil, que ha incrementat un 15% la capacitat de producció

El grup industrial alemany Freudenberg ha renovat la confiança amb Catalunya en executar una inversió d’11 milions d’euros destinada a remodelar completament la fàbrica de components per al sector de l’automoció que té a Parets del Vallès. La companyia ha inaugurat aquest divendres les noves instal·lacions, que estan dissenyades per funcionar amb energia 100% renovable i per treballar amb les darreres innovacions tecnològiques, com l’adopció de la intel·ligència artificial (IA).

La planta, que té una superfície de 6.800 metres quadrats, ocupa a 171 persones i està especialitzada en la producció de peces per a amortidors i components destinats als equips de direcció. La substitució i modernització de la fàbrica existent permetrà a Freudenberg Sealing Technologies augmentar en un 15% la producció anual de components d’amortidors i sistemes de direcció, que actualment genera una facturació anual d’uns 30 milions d’euros.

Aquest projecte ha comptat amb una ajuda del Govern que, mitjançant l’agència ACCIÓ, ha concedit a Frudenberg 200.000 euros en el marc de la línia d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte. A l’acte d’inauguració, celebrat aquest divendres, hi ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent.

“L’ADN del grup Freudenberg és l’aposta per l’última tecnologia i la seva orientació a llarg termini, dues qualitats que aquí, a la nova fàbrica de Parets del Vallès, demostrem profundament. Aquesta planta busca donar resposta a les necessitats actuals i de futur de la indústria de l’automoció”, ha destacat Jaume Cané, director de Freudenberg Espanya.

El grup Freundeberg, que aquest any celebra el 175è aniversari, compta amb més de 1.000 empleats al mercat espanyol, on té set plantes especialitzades en el sector de l’automoció ubicades a Parets del Vallès, Martorell, Burgos i Cascante (Navarra). A més de components per a l’amortiment i sistemes de direcció, en aquestes instal·lacions també fabrica aplicacions de goma, cautxú i metall per al segellat i l’antivibració de vehicles, una producció que exporta en un 75% a Europa, principalment a Alemanya i els països de l’Est d’Europa, tot i que una part destacada també va a Mèxic.

De capital familiar, el grup amb seu a Baden Wurttemberg va facturar 11.753 milions d’euros el 2022, amb presència a 60 països i més de 51.000 treballadors. A més de produir components per a l’automòbil, Freudenberg és l’empresa propietària de la marca Vileda i opera també en altres negocis com el dels lubricants, productes químics i dispositius mèdics. La filial espanyola va facturar 342 milions el 2022 a través de les filials Freudenberg Espanya, Telas sin Tejer, Freudenberg Sealing Technologies, Freudenberg Home and Cleaning Solutions, EagleBurgmann Ibèrica, Freudenberg IT Service, Kluber i Vibracoustic.