El nuevo Tanatorio de Sancho de Ávila.
El nou Tanatori de Sancho de Ávila, a Barcelona.

El Grup Catalana Occidente compra el 15% de Serveis Funeraris de Barcelona

El grup funerari basc Asistea, filial de Catalana Occidente, ha entrat a Catalunya en adjudicar-se el 15% de les accions de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB). La participació pertanyia fins ara a l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), que s’ha desprès dels títols a través d’un procés de subhasta pública, de manera que l’Ajuntament de Barcelona deixa de ser accionista de l’empresa. SFB serà ara una companyia totalment privada, ja que el 85% restant dels títols ja estaven en mans del Grup Mémora. L’operació està pendent de tràmits administratius i societaris per completar-se.

Asistea enmarca aquesta expansió a Catalunya amb la seva estratègia de consolidar un grup funerari de referència a escala nacional. El grup és fruit de la integració l’any 2018 de les companyies Grupo Funeuskadi i Nuestra Señora de los Remedios.

Tanatori d’Asistea a Portugalete.

Amb un total de 25 tanatoris, cinc crematoris i 16 oficines d’atenció, la filial controlada en un 100% per Catalana Occidente actualment té presència al País Basc, Cantàbria i la Comunitat de Madrid. Asistea compta amb una plantilla de 250 professionals i presta més de 10.000 serveis a l’any.