Sede central del grupo suizo Ypsomed.
Seu central del grup Ypsomed.

El grup suís Ypsomed obre un hub digital a Barcelona

Barcelona se segueix posicionant com a hub digital de grans companyies internacionals. La facilitat de trobar i atreure talent tecnològic i la qualitat de vida de la ciutat han convençut al grup suís Ypsomed, que ha obert un centre especialitzat en diabetis.

[dropcap letter=”L”]

’empresa suïssa de tecnologies mèdiques Ypsomed, especialitzada en el desenvolupament i fabricació de sistemes d’injecció i infusió per l’automedicació, obrirà un hub digital a Barcelona, ​​amb la previsió de crear 40 llocs de treball en els pròxims dos anys.

L’objectiu de la companyia és centralitzar a la capital catalana el desenvolupament de nous dispositius digitals i connectats que permetin millorar el tractament de malalties cròniques, com la diabetis.

Benedikt Baumgartner, vicepresident de Ypsomed, justifica l’elecció de Barcelona perquè la ciutat “se situa per sobre de la mitjana en criteris importants per a l’empresa: té múltiples universitats i un entorn econòmic ric; ofereix un bon accés a professionals altament qualificats, especialment en l’àmbit de l’enginyeria i la tecnologia mèdica”.

“Barcelona és una de les ciutats més atractives per treballar i viure d’Europa”

L’executiu ressalta també que Barcelona és una plaça ideal per establir-se per “les condicions de treball, la cultura i la possibilitat de viatjar a Suïssa amb facilitat”. “Sens dubte, Barcelona és una de les ciutats més atractives per treballar i viure d’Europa”, assegura Baumgartner per justificar la decisió de la multinacional.

En el procés d’elecció de Barcelona, ​​Ypsomed ha comptat amb el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. Segons Acció, a Catalunya hi ha ara filials de més de 420 companyies de Suïssa.

Aplicacions mòbils i IOT

El nou centre de Ypsomed està operatiu des de setembre i compta amb un equip format per enginyers, desenvolupadors de programari, aplicacions i sistemes en el núvol, a més d’experts en dades. La seva funció serà desenvolupar noves aplicacions mòbils i serveis digitals amb tecnologia IOT (Internet de les Coses) aprofitant la implantació de les xarxes 5G.

Ypsomed produeix dispositius pel control de la diabetis

Ypsomed fabrica dispositius per al control de la diabetis i bombes d’insulina per a la diabetis tipus 1 i també és proveïdor de tecnologia per a la injecció de medicaments líquids. Suma una plantilla de 1.700 treballadors i la seva facturació arriba als 375 milions d’euros. Amb seu central a la ciutat suïssa de Burgdorf, Ypsomed compta amb seus a Alemanya i República Txeca, a més de comptar amb filials a uns vint països.

A Catalunya, el sector de les ciències de la vida, que inclou a les tecnologies mèdiques, agrupa unes 1.600 empreses, amb un volum de facturació superior als 17.800 milions euros, amb més de 53.700 empleats.