El Mago Pop
El Mago Pop, a la presentació de la seva arribada als Estats Units. © Carla Mallol/ACN

El Mago Pop compra un teatre als Estats Units abans d’arribar a Broadway

L'il·lusionista català estrenarà el seu espectacle 'Nada Es Imposible' a Nova York aquest agost i establirà una base d'operacions a Missouri des d'on farà gira per tot el país

Mentre hi ha els qui s’adormen mirant pisos a Idealista, Antonio Díaz, més conegut com el Mago Pop, diu que ell sempre ha preferit buscar per comprar teatres i cines abandonats. Després d’adquirir el Teatre Victòria de Barcelona l’any abans de la pandèmia, l’il·lusionista de Badia de Vallès ha anunciat que ha decidit sumar una altra sala a la seva cartera, aquesta vegada als Estats Units, situada a la ciutat de Branson, a l’estat de Missouri. “Em pot la il·lusió. Hi ha dos Antonios: el que es deixa portar amb el cor i el que posa tots els números”, ha sostingut, nerviós, aquest dilluns en el dia més important de la seva carrera professional amb la presentació de la seva arribada aquest agost a Broadway, una mica eclipsada per la seva última compra, “està molt bé treballar, però a la vida has de tirar confeti”.

L’Encore Theatre, rebatejat ara com Branson Magic Theater, amb 2.800 localitats, es convertirà en la seva base d’operacions a l’altre costat de l’Atlàntic, des d’on podrà girar a altres ciutats estatunidenques, aprofitant que es troba pràcticament en el mig de tot: “Tenim un pla a llarg als Estats Units i volem créixer”. Sense revelar la xifra d’inversió que ha suposat la compra del teatre, López ha explicat que les reformes que s’hauran de fer seran mínimes perquè està com nou. Pensat en un principi per acollir convencions, el teatre es troba en el que anomenen “les Vegas del públic familiar”, amb 10 milions de visitants a l’any i més de 50 teatres a la ciutat que programen un centenar d’espectacles al mateix temps. Ah, i veïns com Dolly Parton i Tiger Woods. Fins i tot, els Simpson li han dedicat un capítol.

El Mago Pop i el seu equip desembarcaran al Branson Magic Theater després de Sant Jordi, quan faran la seva última funció de Nada Es Imposible al Teatre Victòria, on ha atret 2,8 milions d’espectadors des que el va comprar l’any 2019. No estrenaran encara la seva màgia a Misouri i esperaran fins al maig de 2024, però la seva arribada els servirà per conèixer com funciona aquest ecosistema de l’espectacle, amb un museu dedicat a Titanic i camps de golf, i preparar-se per a Broadway, “un somni professional i vital”.

El mag català actuarà per primera vegada a Nova York el 17 d’agost d’aquest 2023. Tot i que ho faci tres anys més tard del que va preveure abans de la pandèmia, continuarà sent l’il·lusionista més jove que trepitjarà Broadway —entre molts altres títols que no para d’acumular—. Durant cinc setmanes, un Nada Es Imposible “molt semblant” al que s’ha pogut veure a Espanya es farà seu l’escenari de l’Ethel Barrymore Teather, adaptant les bromes als Estats Units i traduint l’espectacle a l’anglès. A l’escenari que trepitjarà el Mago Pop, també han estat estrelles com Marlon Brando, Katharine Hepburn, Judie Dench, Maggie Smith i Sigourney Weaver. Amb més de 1.000 seients, les entrades estan a la venda des d’aquest dilluns.

Després d’aquesta primera temporada a Broadway, el Mago Pop tornarà a Barcelona a l’octubre: “El Teatre Victòria és casa meva i jo vull viure aquí”. La seva idea és estar un parell de mesos a Nova York i girar pels Estats Units, però sempre tornant a la capital catalana i a la seva ciutat, Badia del Vallès, a la qual se sent “molt lligat”. “Sempre tinc por, però em fa una il·lusió increïble”, ha explicat l’il·lusionista que finança, sense socis ni inversors externs, tot el seu projecte, amb una plantilla de més de 100 persones. I Díaz, que no perd mai el somriure dels ulls, s’ha enrecordat de quan fa només deu anys no podia pagar ni al tècnic que l’acompanyava als espectacles, en aquell moment, només presents a espais menys massius com la cadena local La Xarxa o a la Mostra d’Igualada.