El mapa dels 50 millors restaurants del món

Tres restaurants catalans –El Celler de Can Roca (2), de Girona, Disfrutar (18) i Tickets (32), de Barcelona  – i quatre restaurants bascos –Mugaritz (9), d’Errentería; Asador Extebarri (10), d’Atxondo; Arzak (31), de Sant Sebastià, i Azurmendi (43), de Larrabetzu- apareixen en el rànquing dels millors restaurants del món de la prestigiosa llista “The World’s 50 Best Restaurants” d’aquest any 2018.

El rànquing dels millors restaurants del món està encapçalat per la Osteria Francescana de Mòdena (Itàlia), i el segon lloc l’ocupa El Celler de Can Roca, el restaurant gironí dels germans Joan, Josep i Jordi Roca.

La creativitat del prestigiós xef Andoni Luis Aduriz ha situat el restaurant Mugaritz en el novè lloc de la llista, només un per sobre del restaurant Asador Extebarri de Víctor Arguinzoniz, situat a la vall d’Atxondo.

A la posició 18 apareix el restaurant Disfrutar a Barcelona, que va néixer de la mà de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, formats professionalment a El Bulli.

Al lloc 31 d’aquest rànquing apareix el restaurant Arzak, a Sant Sebastià, regentat pel cuiner Juan Mari Arzak i la seva filla Elena.

El següent lloc a la llista, el 32è, és per al restaurant d’Albert Adrià ubicat al Paral·lel de Barcelona, ​​Tickets. I el sisè restaurant espanyol inclòs entre els 50 primers del món és un altre local basc, Azurmendi, del xef Eneko Atxa.

A la secció PostData de The New Barcelona Post hem preparat un mapa de Google amb la localització dels 50 restaurants que apareixen a la llista d’aquest any. El mapa es pot ampliar per consultar amb més facilitat el llistat.