Padeví Francesc Macià Barcelona
La sabateria Padeví va tancar aquest dissabte. ©The NBP

El nou espai gastronòmic de Camarasa Fruits a Francesc Macià obrirà al novembre

Dissabte va abaixar la persiana l'emblemàtica sabateria Padeví de la Plaça Francesc Macià, que ara es transformarà en una botiga-restaurant que inclourà una fruiteria, una xarcuteria, una rostisseria i un espai per la venda de vins i productes gourmet

Camarasa Fruits es prepara per fer un nou salt. La fruiteria de referència de la zona alta de Barcelona començarà aquest mes de juny les obres per transformar el local de la històrica sabateria Padeví a la Plaça Francesc Macià en un espai gastronòmic emblemàtic que preveu obrir portes el pròxim mes de novembre. Es tracta del projecte més ambiciós que ha dut a terme fins ara l’empresa de la família Taribó, que ha experimentat un fort creixement en els últims anys gràcies a l’obertura de botigues a L’illa Diagonal i als centres de El Corte Inglés a Plaça Catalunya i Diagonal. Després de diverses setmanes de liquidació, Padeví va tancar portes definitivament aquest dissabte.

Padeví Francesc Macià Barcelona
Les obres arrancaran aquest estiu i finalitzaran al novembre. ©The NBP

El nou establiment de Camarasa Fruits a Francesc Macià serà un concepte diferenciat a la resta de botigues, ja s’adaptarà a la peculiar arquitectura del local i combinarà la venda de fruites i verdures amb un restaurant, una xarcuteria-formatgeria i una rostisseria. La fins ara sabateria disposa d’uns 350 metres quadrats repartits en diferents nivells i es caracteritza tant pel seu majestuós aparador com per la singular decoració, on predominen els daurats i unes imponents columnes de marbre.

Camarasa destinarà la part central de la botiga a la venda de fruita i verdura i a l’obertura d’una rostisseria per servir menjar per endur, un concepte totalment nou per l’empresa. Es construirà també una barra semicircular visible des de l’exterior destinada al showcooking, és a dir, on es podrà veure com es cuinen algun dels plats, tot i que la cuina principal s’habilitarà en una planta subterrània. En aquesta barra es podrà també menjar en el mateix establiment, però l’espai de restauració principal serà la terrassa que s’habilitarà a la plaça, davant del local. Camarasa està acabant de definir el concepte de restauració que oferirà, però la idea és fer cuina de mercat basada en els productes de temporada.

En el nivell inferior de la botiga s’ubicarà la xarcuteria, amb una oferta de formatges que es vol que sigui molt potent. Aquesta zona es destinarà també a la venda de tota mena de productes gourmet, una línia de negoci clau en les botigues de Camarasa. Finalment, el local disposa d’un altell on s’ubicarà el celler, és a dir, un espai especialitzat en la venda de vins.

Camarasa Fruits no desvela la inversió que preveu dur a terme en aquesta flaghship, però destaca que és un projecte molt important per l’empresa i que suposarà la creació d’entre 30 i 35 nous llocs de treball. Es preveu que l’horari d’obertura sigui molt ampli, des de primera hora del matí fins al tancament de la terrassa-restaurant a la nit, i que estigui només tancat els diumenges a la tarda.

El gran aparador del cèntric local serà un dels punts forts del nou espai gastronòmic. ©The NBP

Marc Taribó, director general i membre de la tercera generació de la família propietària, feia temps que buscava un espai emblemàtic al centre de Barcelona on implantar aquest negoci multiconcepte. Ara ha sorgit l’oportunitat i ha decidit aprofitar-la convençut de què es tracta d’un local ubicat en una zona prime, amb gran visibilitat, i en un barri totalment alineat amb el perfil de públic al qual es dirigeix l’empresa.

Marc Taribó, director de Camarasa Fruits.

Camarasa Fruits va registrar el 2020 un volum de negoci de 4,9 milions d’euros, en un any marcat per la pandèmia, però que la companyia ha pogut resistir molt bé gràcies al fet que ha crescut el consum a les llars i que un dels punts forts de l’empresa és el servei a domicili, que ara s’ha incrementat encara més. El grup, que té una plantilla de 53 treballadors, ha fet també una aposta per desenvolupar i impulsar la seva botiga online, que dóna servei a tot Espanya.

El producte de qualitat, l’atenció personalitzada i el coneixement dels seus clients són la base de Camarasa Fruits. La seva botiga principal del carrer Torras i Pujalt —al costat de Mandri— és una referència indiscutible per les famílies que viuen a la zona alta de Barcelona. Abans de la pandèmia, aquest establiment rebia el 40% de les comandes per telèfon i el 70% ja se servien a domicili.

Un dels establiments de Camarasa Fruits a Barcelona.

Camarasa també té una botiga al carrer Amigó, al costat del Mercat de Galvany; una fruiteria-restaurant a L’illa Diagonal; i una petita botiga-obrador al carrer Trinquet, inaugurada l’any 2018 i on elabora amanides, sucs de fruita, plats preparats i des d’on abasteix a la resta de botigues de tota mena de fruita i verdura ja tallada i pelada (quarta gamma), una de les línies de negoci principals de la companyia.

El grup Camarasa es completa amb tres establiments ubicats dins de El Corte Inglés. Així, l’empresa gestiona dues fruiteries al Club del Gourmet de Plaça Catalunya i de Diagonal; i, al centre de Plaça Catalunya, va inaugurar l’any passat Premium Salads, un córner dedicat a la venda de tota mena d’amanides de qualitat per endur.

L’origen de l’empresa es remunta a l’any 1959, quan Ramon Taribó i Maria Camarasa van emigrar d’un poble de Lleida a Barcelona per fugir de la misèria. Es van començar a guanyar la vida venent llegums cuits en un local de la Plaça d’Adrià, però en Ramon va morir molt jove i la seva esposa es va quedar al front del negoci amb tres fills. Maria Camarasa ha sigut l’alma mater de l’empresa, que va fer créixer el seu fill, Jordi Taribó, i que avui impulsa amb nous projectes el seu nét, Marc Taribó. L’actual fase de creixement de l’empresa es va iniciar l’any 2014 amb l’obertura de L’illa Diagonal i es va accelerar el 2017 amb l’acord amb El Corte Inglés i la posterior inauguració de l’obrador del carrer Trinquet. Ara, el grup fa un nou salt amb l’emblemàtic espai gastronòmic que preveuen obrir a Francesc Macià.

La fruiteria-restaurant de L’illa Diagonal es va inaugurar l’any 2014.