Passeig de Gourmets
Torna el festival gastronòmic Passeig de Gourmets, on els xefs més destacats de Passeig de Gràcia presentaran les seves propostes culinàries a preus especials. © Mahala Nuuk.

El Passeig de Gràcia tornarà a omplir-se d’amants de l’alta gastronomia amb Passeig de Gourmets

La iniciativa gastronòmica de l’Associació del Passeig de Gràcia reprendrà la seva tercera edició, ajornada el març de l'any passat per la pandèmia, del 14 al 24 d’octubre

Carme Ruscalleda a l’Hotel Mandarin Oriental. Nandu Jubany al Majestic. I Martín Berasategui al Monument Hotel. Aquests són alguns dels noms i dels espais que encendran els fogons de les seves cuines i obriran les portes dels seus establiments perquè els amants de l’alta gastronomia de Barcelona puguin tornar a gaudir dels seus plats durant deu dies.

Després d’ajornar la seva última edició —la tercera— el març de l’any passat per la declaració de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia del coronavirus, el Passeig de Gourmets torna amb força per celebrar-se del 14 al 24 d’octubre d’aquest any. El festival, que va ser impulsat per l’Associació de Passeig de Gràcia per primera vegada el 2018, té com a objectiu descobrir als barcelonins les tendències culinàries del Passeig de Gràcia a preus especials. La recepta? Ruta de platerets a 7 euros i menús degustació a 50 euros en 16 restaurants de primer nivell. En les dues últimes edicions s’han venut més de 20.000 platerets i 4.000 menús degustació.

Cada restaurant que hi participa escull lliurement la seva oferta. És a dir, decideix si ofereix platerets —ració una mica més generosa que una tapa—, menú degustació, o ambdues. La majoria, expliquen els organitzadors, tria l’oferta completa. Es poden consultar les propostes dels restaurants participants aquí. Per als amants dels menús degustació, un advertiment: s’haurà de reservar. Per als platerets, qui primer arribi, primer serà servit. Les dues opcions inclouen beguda —Estrella Damm o Cava Juvé & Camps—, i per 15 euros més es podrà gaudir d’una experiència de maridatge més completa amb DO Cava.

També tornen les Nits a 4 mans, experiències on els xefs de la passejada conviden a altres amics de professió i cuinen junts. El 14 d’octubre Martín Berasategui cuinarà amb Xavier Goicoechea, al restaurant Oria del Monumental Hotel. El 20 d’octubre Nandu Jubany i Fina Puigdevall seran al Solc, del Majestic. I el 21 d’octubre Sergio Ruiz i Rodrigo de la Calle es posaran al capdavant dels fogons de l’Almanac.

La capital catalana té 31 estrelles Michelin, sis s’amaguen darrere de les portes de restaurants de Passeig de Gràcia. Durant la celebració de Passeig de Gourmets alguns d’aquests establiments, juntament amb altres entitats relacionades amb el món de la restauració, organitzaran un seguit d’activitats —xerrades, tallers, concursos— per divulgar la gastronomia i manera de fer de les seves cuines i establiments. Són les anomenades experiències gourmet.

Luis Sans, president de l’Associació de Passeig de Gràcia, ha definit així l’edició d’enguany: “Aquesta edició és molt especial perquè sabem que el públic ho està esperant amb moltes ganes. Per la nostra part, només volem que els barcelonins tornin als restaurants de Passeig de Gràcia i se’ls facin seus“.