El pes de cada país en el PIB de la UE

El Producte Interior Brut (PIB) de la Unió Europea va ser de 15,3 bilions d’euros l’any 2017. Més de la meitat d’aquesta xifra va ser generada per les tres principals economies europees: Alemanya, el Regne Unit i França, segons dades facilitades per l’oficina estadística europea, Eurostat.

Alemanya, amb un PIB proper als 3,3 bilions d’euros, va liderar l’economia europea l’any passat amb un 21,3% del PIB total de la UE. El Regne Unit va aportar el 15,2% del PIB europeu, situant-se com la segona economia més important d’Europa amb tan sols unes dècimes de diferència percentual respecte a França, que va aportar el 14,9% del PIB de la UE. Aquests tres països suposen el 51,4% del PIB de la UE.

La quarta economia de la UE el 2017 va ser Itàlia, amb el 11,2% del total, mentre que Espanya va ocupar la cinquena posició amb un 7,6% i Holanda la sisena amb el 4,8%.

Un total d’onze estats membres de la UE van tenir un PIB inferior a l’1% del total de la UE. Es tracta de Malta, Xipre, Estònia, Letònia, Lituània, Eslovènia, Croàcia, Bulgària, Luxemburg, Eslovàquia i Hongria.