Balcó Gastronòmic del Port Olímpic de Barcelona
Imatge simulada del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, que estarà llest a l'estiu del 2024.

El Port Olímpic completa l’oferta gastronòmica amb l’adjudicació d’un restaurant i tres locals

Un establiment de cuina catalana amb tocs asiàtics i botigues de menjar saludable, empanades i gelats s’afegeixen a les propostes culinàries del port, que avança en la seva transformació amb vista a la Copa Amèrica

L’adjudicació de tres botigues gastronòmiques i del restaurant que quedava pendent han tancat l’oferta gastronòmica amb la qual el Port Olímpic rebrà als seus visitants quan culmini la seva transformació. El Balcó Gastronòmic del port reunirà 11 restaurants i tres locals en 24.000 metres quadrats que aspiren a oferir una proposta diversa que doni resposta a diferents perfils de públic, en un espai singular i de qualitat al costat de la mar. Tot això, amb un pressupost de 20 milions d’euros, i amb un calendari amb una data final clau: la celebració de la Copa Amèrica aquest estiu. 

Una proposta de cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura ha estat la seleccionada per a l’últim restaurant que quedava per adjudicar. Obrirà al Balcó Gastronòmic amb el nom de Vraba, i combinant la qualitat gastronòmica amb pràctiques sostenibles. 

El restaurant seleccionat per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), que promou la transformació del Port Olímpic, se suma així als que ja es van adjudicar al juliol, quan va quedar pendent seleccionar aquest últim establiment. Amb l’elecció de Vraba, finalitza la configuració de l’oferta del Balcó Gastronòmic, que comptarà amb propostes que aniran des de la cuina catalana a la internacional, passant per la indispensable cuina del mar. 

En concret, els restaurants que formaran part de l’oferta del renovat Port Olímpic amb propostes de cuina catalana i mediterrània seran les històriques La Barca del Salamanca i La Fonda del Port Olímpic. Per la seva banda, els establiments de cuines del món inclouran Sagardi, El Tribut i Platea by Hermanos Torres. El Cangrejo Loco i Taberna Gallega de Marcos oferiran cuina del mar i gastronomia blava, mentre que Super Local abanderarà la cuina flexitariana; Platets, els aperitius, i Casa Carmen obrirà com a cantina. 

Botigues gastronòmiques

L’oferta gastronòmica del Port Olímpic es complementarà amb tres botigues: el local de menjar saludable Faborit, la gelateria Esferic i la marca d’empanades Las Muns. La seva obertura permetrà que el Balcó Gastronòmic presti servei fora de l’hora habitual d’àpats i doni resposta a diversos perfils de clients. 

Les tres botigues gastronòmiques se situaran en sengles locals de 85 metres quadrats situats en el nivell inferior del Balcó Gastronòmic, que connectarà amb el nivell superior mitjançant escales i ascensors. Els tres locals actuaran alhora com a elements de separació dels diversos restaurants, encara que ho faran amb parets de vidre que buscaran generar un diàleg fluid entre els diversos espais del reformat port. 

L’adjudicació dels locals que quedaven pendents s’ha desenvolupat en paral·lel a les obres del Balcó Gastronòmic, que se situarà en el Moll de Gregal del Port Olímpic. Els treballs ja han aixecat les estructures superiors en les quals se situaran quatre dels restaurants, coronats per pèrgoles fotovoltaiques que generaran energia suficient per cobrir el consum del port i espais de B:SM propers, com el Zoo de Barcelona. També s’albira la que serà l’obertura cap a la Platja de la Nova Icària, que donarà accés a un nou Port Olímpic. La seva transformació, que prioritzarà l’economia blava, avança a contrarellotge amb un clar objectiu: culminar-la a finals de l’estiu, quan el port acollirà les competicions femenina i juvenil de la Copa Amèrica.

Dic de Recer del Port Olímpic
Imatge simulada del Dic de Recer del Port Olímpic de Barcelona un cop acabin les obres.