El rànquing de les ciutats espanyoles amb més pernoctacions turístiques

Barcelona, ​​amb 20,33 milions de pernoctacions turístiques, va encapçalar l’any 2016 la llista de ciutats espanyoles amb un major nombre de pernoctacions, segons dades de l’informe Indicadors Urbans publicat recentment per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Barcelona va aconseguir el 2016 superar a la ciutat de Madrid, segona en el rànquing amb 19,84 milinos de pernoctacions. L’any anterior, Madrid havia ocupat la primera posició en aquest rànquing amb 19,29 milions de pernoctacions. Aquell any 2015 Barcelona va sumar 19,23 milions de pernoctacions turístiques.

La tercera ciutat espanyola amb un major nombre de pernoctacions turístiques el 2016 va ser Benidorm, a la província d’Alacant, amb 16,54 milions.

La resta de ciutats en aquest rànquing se situen ja per sota dels 10 milions de pernoctacions anuals. La quarta és Palma de Mallorca, amb 8,93 milions, i la cinquena Torremolinos (Màlaga), amb 5,73 milions. Sevilla (5,53 milions) i València (4,6 milions) ocupen les dues posicions següents.

Entre les 15 primeres ciutats en aquest rànquing hi ha 9 capitals de província: Granada, Màlaga, Alacant i Saragossa se sumen a les ja esmentades Barcelona, ​​Madrid, Palma de Mallorca, Sevilla i València.

A més, en el rànquing hi ha 6 ciutats que no són capitals de província. Quatre d’elles –Torremolinos, Benalmádena, Marbella i Fuengirola– pertanyen a la província de Màlaga. Les altres dues són Benidorm (Alacant) i Chiclana de la Frontera (Cadis).