Ganador Conde de Godó
Carlos Alcaraz, actual número 1 de l'ATP, va guanyar aquest any el torneig. ©RCTB

El torneig Conde de Godó renova amb Banc Sabadell i incorpora Mango com a patrocinador

El Barcelona Open Banc Sabadell celebrarà la 70a edició del 15 al 23 d'abril amb la confiança renovada de l'entitat financera, que esponsoritzarà la competició tres anys més, i amb el fitxatge de la firma catalana de moda, que vestirà tot el personal del torneig i fabricarà la primera línia de merchandising

El compte enrere ha començat perquè la capital catalana celebri una nova edició del torneig Conde de Godó, el principal esdeveniment esportiu i social no vinculat al futbol que acull la ciutat. Després que abans de l’estiu es fixés en la tercera setmana d’abril la data de celebració del trofeu el 2023, aquests darrers mesos l’organització s’ha centrat a renovar els principals patrocinis i a incorporar nous espònsors per assegurar els recursos econòmics necessaris per a una edició que serà emblemàtica, ja que el torneig celebrarà el 70è aniversari. La gran final tindrà lloc el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Segons han confirmat fonts coneixedores de la negociació, fa escassos dies que Banc Sabadell ha signat el contracte per renovar tres anys més com a patrocinador principal de la competició, per la qual cosa ja acumularà 16 anys consecutius exercint aquest rol i, en conseqüència, col·locant la seva marca al nom oficial del torneig des de 2008: Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó. S’estima que el banc aporta al voltant d’un milió d’euros l’any a les arques del torneig. L’Ajuntament de Barcelona és el segon gran mecenes, amb més de 800.000 euros. En total, els espònsors cobreixen al voltant del 50% dels ingressos del Godó, que aquest any també va tenir com a patrocinadors altres empreses com Emirates, Orange, Mapfre, Cepsa, Estrella Damm, Dunlop, Isdin o Cupra.

El Real Club de Tenis de Barcelona, ​​propietari del trofeu, i Tennium, l’empresa gestora de la competició, han reforçat aquest pool de patrocinadors amb el fitxatge de Mango, amb qui han signat un acord a tres anys, és a dir, amb vigència també fins a 2025. Segons el club, Mango es converteix en el nou “patrocinador tècnic” del torneig, el que significa que serà l’encarregat de vestir tot el personal del Godó, incloent-hi tots els recollidors de pilotes, jutges de línia i jutges de cadira presents a les pistes de joc. Mango vestirà també a tots els membres de l’organització, en substitució de Lacoste.

Paral·lelament, la companyia de moda amb seu a Barcelona s’encarregarà de desenvolupar la primera línia de marxandatge del Barcelona Open Banc Sabadell. Concretament, la firma presidida per Isak Andic dissenyarà i produirà una col·lecció de peces de moda i complements de la cita esportiva, que es distribuirà a la botiga oficial durant la celebració del torneig.

Mango és una companyia nascuda a Barcelona amb forts llaços amb la seva ciutat natal que volem continuar reforçant amb acords com el que acabem de signar amb el Real Club de Tenis Barcelona-1899″, destaca Toni Ruiz, conseller delegat del grup, que subratlla la voluntat de la companyia tèxtil d’estrènyer llaços amb la capital catalana i donar suport a les activitats que es fan des de diferents àmbits. “A Mango ens identifiquem amb els valors del tenis i amb els d’un esdeveniment de tan llarga trajectòria i tradició com és el Godó, punt de trobada social, econòmic i cultural de Barcelona”, afegeix Ruiz, que recorda que l’empresa ja va col·laborar amb el torneig entre 2011 i 2013.

Xavier Pujol i Toni Ruiz, consellers delegats del Barcelona Open Banc Sabadell i de Mango, respectivament.

Per la seva banda, Xavier Pujol, conseller delegat del Barcelona Open Banc Sabadell, considera que Mango “és un patrocinador estratègic” amb què comparteixen “la mateixa visió i ambició d’incrementar la difusió de la ciutat i el torneig arreu del món”.

Es dóna la circumstància que el darrer guanyador del Godó, el passat 24 d’abril, va ser Carlos Alcaraz, que quan va disputar la competició partia, a priori, com el cinquè màxim favorit del torneig i que avui, només cinc mesos després, ja ocupa el número 1 del rànquing de l’ATP. Aquest any, el gran absent va ser Rafa Nadal (actual número 2) i sí que van participar-hi Casper Ruud i Stefanos Tsitsipas, ara a la tercera i a la sisena posició del rànquing, respectivament.

Repetiran tots ells el 2023? Aquest és el gran repte que té ara l’organització, que ha de fer front a un ajustat calendari tenístic després que el Masters 1.000 de Madrid hagi incrementat a dotze dies la seva durada, obligant a canviar de dates als tornejos d’Estoril i Munic. Així, abans del Godó es disputarà, com sempre, el Masters 1.000 de Montecarlo, però el torneig barceloní coincidirà aquesta vegada amb el de Munic i amb el de Belgrad; la competició d’Estoril s’ha traslladat a la primera setmana d’abril.