Els clubs de futbol més rics del món

Tres equips de futbol espanyols –Reial Madrid, FC Barcelona i Atlètic de Madrid– es troben entre els 20 clubs més rics del món segons l’estudiFootball Money League: Rising stars” elaborat per DeloitteL’informe analitza la informació financera dels clubs corresponent a la temporada 2016/17.

El Manchester United (Regne Unit) encapçala el rànquing amb uns ingressos de 676,3 milions d’euros, només 1,7 milions més que el Reial Madrid (Espanya), que ocupa la segona plaça amb 674,6 milions. Mai hi havia hagut tan poca diferència entre els dos primers equips en aquest rànquing.

El Reial Madrid ha desbancat del segon lloc en el rànquing el seu gran rival a Espanya, el FC Barcelona, que té uns ingressos de 648,3 milions d’euros. La quarta plaça és per al Bayern de Munic (Alemanya), amb 587,8 milions d’euros, mentre que el cinquè lloc l’ocupa l’altre club de la ciutat de Manchester, el Manchester City (Regne Unit), amb 527,7 milions d’euros.

Entre els 20 clubs amb més ingressos apareix també l’Atlètic de Madrid, que ocupa el lloc número 13 amb 272,5 milions d’euros.

Aquest informe analitza tres conceptes fonamentals: la capacitat dels clubs de generar ingressos amb les activitats en els dies de partit (entrades i d’altres), els drets d’emissió (tant a les lligues locals com en competicions europees) i les activitats comercials (patrocinis, marxandatge, tours a l’estadi i altres operacions).

Al top 20 d’aquest any apareix per primera vegada el Southampton FC (Regne Unit) gràcies als seus ingressos per drets d’emissió. Everton (Regne Unit) i Nàpols (Itàlia) tornen a estar entre els 20 clubs amb més ingressos.

La suma dels ingressos generats pels 20 primers clubs del rànquing assoleix els 7.900 milions d’euros, un 6% més que l’any passat i el doble que fa una dècada, quan sumaven 3.900 milions.