Els parcs nacionals més visitats dels Estats Units

Un total de 330.900.000 de persones van visitar algun dels 59 parcs nacionals dels Estats Units al llarg de l’any 2017, segons les dades més recents publicades pel National Park Service (NPS).

El parc que va tenir un major nombre de visitants va ser el Great Smoky Mountains, amb un total de 11,3 milions de persones, gairebé el doble que qualsevol altre dels Estats Units. Aquest parc, que es troba a les Muntanyes Apalatxes entre els estats de North Carolina i Tennessee, és reconegut mundialment per la seva gran diversitat de vida animal i vegetal i per la bellesa de les seves velles muntanyes.

El segon parc amb un major nombre de visitants el 2017 va ser l’impressionant Grand Canyon, a l’estat d’Arizona, que va rebre 6,2 milions de persones. El canó del riu d’aquesta meravella geològica té una longitud de 446 quilòmetres, una amplada de 29 quilòmetres i una profunditat màxima de 1,6 quilòmetres.

Zion, a l’estat de Utah, és el tercer en el rànquing. El passat any va tenir 4,5 milions de visitants. En aquest parc es poden visitar espectaculars penya-segats de gres de diversos colors -crema, rosa i vermell- o pujar per l’estret canó del Virgin River.

El quart lloc en el rànquing l’ocupa el parc nacional Rocky Mountain, a Colorado, amb 4,4 milions de visitants. Les espectaculars vistes muntanyoses són la principal atracció d’aquest parc, que té una extensió de 415 milles quadrades.

El parc nacional Yosemite, a l’estat de Califòrnia, va ser el cinquè més visitat el 2017 amb 4,3 milions de persones. El Capità, una formació rocosa vertical d’uns 900 metres d’altura, és un dels seus múltiples i més recognoscibles atractius, a més de grans cascades, extensos prats o sequoies gegants i altres meravelles naturals.

Els cinc parcs que completen la llista dels deu més visitats són Yellowstone -que va ser el primer parc nacional del món i que es reparteix entre els estats de Wyoming, Idaho i muntanya-, Acadia (Maine), Olympic (Washington), Grand Teton (Wyoming) i Glacier (Montana).

Més informació: