El fundador i conseller delegat de Gecco, Damien Harris.

L’empresa de motosharing Gecco porta també les seves motos a L’Hospitalet

El carrer Riera Blanca és una de les fronteres que separen Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, ciutats integrades en un mateix continu urbà. I és a Riera Blanca on molts usuaris de Gecco deixen les seves motos, sobretot, al vespre, quan tornen a casa. És per això aquesta empresa de motosharing ha decidit expandir-se a partir d'aquesta setmana a la segona ciutat de Catalunya, on, de moment, no hi ha restriccions al nombre de llicències amb què pot operar.

[dropcap letter=”G”]

ecco ha optat per utilitzar a L’Hospitalet de Llobregat les motos que no pot tenir a Barcelona, on té dret a fer ús d’uns 633 vehicles, segons l’adjudicació que va fer el consistori, que va repartir 7.000 llicències de motosharing entre onze operadors. Recentment, Gecco va ampliar la seva flota fins a les 700 motos elèctriques per garantir que cada dia hi hagi al carrer les 633 motos que pot operar, xifra a la qual moltes vegades no arribaven per qüestions de manteniment. Tot i això, l’empresa barcelonina enviarà a L’Hospitalet les motos que no puguin estar a Barcelona ni necessitin reparacions, ampliant el seu servei a la ciutat veïna, on encara no hi ha limitacions i ja operen Cooltra i Acciona.

El conseller delegat i fundador de Gecco, Damien Harris, explica que han pres aquesta decisió amb la voluntat de “connectar” ambdues ciutats, després de veure com molts usuaris deixaven les seves motos a la frontera amb L’Hospitalet. Reconeix que, amb només 70 motos, no es pot cobrir tota la ciutat, però que estan estudiant a quines zones els interessa més posar-les segons la demanda actual. Harris indica que estan en converses amb l’Ajuntament de l’Hospitalet i assegura que no els hi han posat cap problema per començar a operar a la ciutat. Per això, aniran ràpids i aquesta mateixa setmana ja tenen previst activar els primers vehicles.

Imatge de l’aplicació de Gecco, on es pot veure com els usuaris deixen les motos al carrer Riera Blanca.

Malgrat la seva expansió a L’Hospitalet, Harris aspira a poder augmentar la flota de Gecco a Barcelona, a l’espera que el consistori ampliï el nombre total de llicències disponibles. També defensa que podran acabar posant més motos al carrer perquè creu que no continuaran massa temps alguns dels altres deu operadors amb els quals competeixen a la ciutat.

Gecco, que va començar a operar aquest mes de juliol, ha superat les 20.000 descàrregues de la seva aplicació. En només quatre mesos, la companyia ha registrat més de 3.000 usuaris a Barcelona i Harris assegura que “cada dia en tenen més”. Aquest és també uns dels reptes que té l’empresa d’ús de motos compartides: guanyar més i més clients. “Això està a les meves mans”, sosté el conseller delegat, que busca aconseguir una massa crítica que faci viable el negoci, a la que, ara per ara, encara no han arribat.

Damien Harris és un emprenedor d’origen australià establert a Barcelona que, abans de Gecco Smart Mobility, havia fundat a Espanya l’empresa GoCar (petits cotxes per a turistes); també és fundador de Picasso Suites Barcelona.