Torrent PXI Automotive
El conseller Torrent visita les instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló.

L’empresa xinesa PXI Automotive escull Catalunya per obrir la seva primera planta europea

El grup asiàtic ha adquirit Mecàniques Troem, una firma de Torelló que fabrica peces de metall pel sector de l'automoció

L’empresa xinesa PXI Automotive, amb seu a Suzhou, acaba d’instal·larse a Catalunya amb la compra d’una planta per a la fabricació de peces de metall per al sector de l’automoció, la primera que tindrà a tot Europa. Ho ha pogut fer després d’adquirir el 100% de les accions de Mecàniques Troem, una firma catalana ubicada a Torelló (Osona) que es dedica a l’embotició profunda de metalls i l’estampació en fred.

PXI Autmotive ha fet una inversió inicial de prop d’un milió d’euros per comprar aquesta planta osonenca. D’aquesta manera, es garantirà la continuïtat a la fàbrica de l’activitat que s’hi feia fins ara i el manteniment de tots els llocs de treball. Per establir-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’Acció.

Segons el director general de PXI Automotive Spain, David Prats, es farà créixer la planta de Torelló portant-hi altres clients mundials del grup xinès. Amb aquest objectiu, es posarà en marxa aquest mes de novembre un nou centre de producció en una nau situada en la veïna població de Sant Pere de Torelló. Tindrà una superfície de 2.700 metres quadrats i es dedicarà a la fabricació de tub corbat i peces de mecanitzat, productes també destinats al sector de l’automoció.

El grup asiàtic té plantes productives a la Xina i Mèxic i treballa per a una quinzena de proveïdors d’automoció de tot el món. Fins ara, Mecàniques Troem exportava a França i Polònia, i la previsió és que comenci a augmentar les exportacions i els països de destí.

Amb el creixement que s’espera després de la compra, PXI Automotive Spain preveu tancar 2021 amb una facturació propera als 3,6 milions d’euros, un 25% més que l’any passat. De cara als propers cinc anys, l’empresa preveu multiplicar per tres la facturació d’enguany i duplicar la plantilla, situada ara en 29 treballadors.