Presentació MWC 2021
John Hoffman (GSMA), a la presentació del MWC 2021.

Entrades a 21 euros per als professionals locals que vulguin anar al Mobile

El congrés s'obrirà a la indústria de tot Espanya amb un descompte per a 30.000 persones

El Mobile World Congress (MWC) d’aquest any no anirà de superar rècords, tal com ha subratllat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, a la seva presentació. La seva fita principal serà la de marcar l’inici de la recuperació econòmica de la ciutat, després que la cancel·lació de l’edició de 2020 anticipés inconscientment tot allò que estava per venir. Les xifres que obtingui d’assistents o d’impacte econòmic amb la seva celebració, siguin quines siguin, ja seran un èxit.

Malgrat que no serà un congrés com els d’abans, no faltaran les novetats. Una d’elles serà la seva obertura a la indústria local, rebaixant considerablement el preu de les entrades. Fins a 30.000 professionals espanyols d’indústries com els serveis al núvol, l’Internet de les Coses (IoT) o el comerç electrònic podran assistir al Mobile per només 21 euros. A aquesta xifra s’hauran de sumar els 15 euros que costarà fer-se el test d’antígens per accedir al recinte firal, que pagaran tots els assistents.

La GSMA ofereix així una oportunitat única per participar a empreses i emprenedors de tot el país que mai s’ho haguessin plantejat —en una edició normal, les entrades més barates costen entre 700 i 800 euros–. Així mateix, els assistents que se sumin a aquesta modalitat aquest any tindran un descompte del 50% en les properes tres edicions.

Però això no és tot. Amb els ingressos obtinguts amb aquestes entrades, els organitzadors del MWC donaran un màxim de 300.000 euros a la ciutat per a la seva recuperació postpandèmia. Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat de la GSMA de deixar un llegat allà on celebra el Mobile, més enllà dels quatre dies que dura el congrés i fent-lo extensiu a tots els barcelonins.

L’esdeveniment més massiu que se celebrarà a Barcelona

El Mobile d’aquest any, que se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, debatrà sobre la 5G, la intel·ligència artificial (IA), la indústria connectada, la societat del futur, la tecnologia creativa i la innovació a través de les empreses emergents. De fet, les startups tindran aquesta vegada un protagonisme especial perquè el Four Years From Now (4YFN) conviurà al mateix espai que el seu germà gran, el MWC, donades les menors expectatives d’assistents. En total, el saló ocuparà 100.000 metres quadrats de Fira Gran Via.

La previsió d’assistents a hores d’ara és d’uns 35.000, molt per sota dels 110.000 als quals es volia arribar en el MWC 2020, però que el convertirà en l’esdeveniment més massiu que tindrà lloc a Barcelona aquest any. Es complementarà amb els participants virtuals, que podran accedir a tota la programació a través de les seves pantalles. Participaran un total de 600 ponents, dels quals el 70% ho farà presencialment.