Equipo de CodeOp
L'equip de CodeOp vol arribar a nous països d’Europa i Amèrica Llatina.

L’escola de programació per a dones on han invertit Ship2B i el fundador de Desigual

L'empresa emergent barcelonina CodeOp capta 1,25 milions per estendre el seu model de formació a altres països d'Europa i Amèrica Llatina

La bretxa de gènere que caracteritza al sector tecnològic és una de les grans assignatures pendents. La startup barcelonina CodeOp vol reduir-la oferint cursos només per a dones, trans i persones no binàries. Creada el 2018 per Katrina Walker, l’escola de programació ja ha format a més de 150 alumnes i la majoria d’elles han trobat treball en els sis mesos posteriors a completar la formació, amb sous superiors als que tenien abans.

CodeOp acaba de tancar la seva segona ronda, per un import d’1,25 milions d’euros, liderada per Ship2B Ventures i completada per Banc Sabadell amb 250.000 euros. També han participat inversors com el conseller delegat i fundador de Desigual, Thomas Meyer, i l’emprenedor berlinès Heiko Rauch.

Els recursos obtinguts li han de servir per estendre el seu model de formació a més ciutats, replicant l’èxit dels campus de Barcelona i Malàisia. L’empresa emergent ha registrat un creixement dels ingressos per sobre del 127% interanual i un creixement de clients superior al 197% amb la pandèmia. Ara, vol arribar a nous països d’Europa i Amèrica Llatina. Entre ells, té previst entrar al Brasil aquest mateix any i a Mèxic i Alemanya el 2022. L’objectiu és arribar a la desena de campus d’aquí a 2025.