L'interior de l'Estadi Olímpic Lluís Companys. © Oh-Barcelona.com

L’Estadi Olímpic acollirà un ‘hub’ per fomentar l’sportech

L'Ajuntament de Barcelona treballa en un nou projecte per revitalitzar aquest espai de la ciutat, que no ha acabat de trobar el seu encaix després del seu protagonisme olímpic

L’esplendor de l’Estadi Olímpic, amb el peveter il·luminant a tot el món durant els Jocs Olímpics, s’ha anat apagant amb el pas del temps. La icona de la Barcelona de 1992 no ha acabat de trobar mai el seu encaix a la ciutat, sobretot, després que l’Espanyol deixés de jugar allà i fracassés l’intent de revitalitzar-lo mitjançant un parc temàtic esportiu. Més enllà de la Festa dels Súpers i concerts, l’Estadi Olímpic acostuma a estar buit.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona vol donar-li una nova oportunitat i convertir-lo en un hub per fomentar l’sportech, segons ha avançat la publicació especialitzada 2Playbook. L’Estadi Olímpic se sumaria a la llarga llista de hubs que s’estan impulsant a Barcelona, que aspiren a posicionar a la ciutat en el mapa internacional de la innovació i consolidar el seu lideratge tecnològic.

El nou hub a l’Estadi Olímpic servirà per desenvolupar des de Barcelona tecnologies relacionades amb l’esport, captant talent i capital. El consistori preveu presentar aquest projecte per optar als fons europeus, en línia amb el plantejament dels altres hubs que s’estan anunciant recentment, que confien en l’arribada d’aquestes ajudes per poder-los impulsar.

Els nodes d’innovació que s’estan plantejant s’emparen en l’èxit del Pier 01 de Barcelona Tech City, espai que acull des del 2016 empreses emergents tecnològiques i potencia el seu creixement. L’associació aspira a crear un campus urbà a la capital catalana, que estarà format per diferents hubs especialitzats en temes concrets com les fintech, la mobilitat o els esports, tal com va explicar el seu president, Miquel Martí, en una entrevista a The New Barcelona Post.