Cristina Sala davant el conjunt escultòric que Tàpies va dedicar a Picasso. ©TNBP

Estrenem nova temporada de la sèrie Street Art

De la mà de la periodista Cristina Sala recorrerem cada divendres els carrers de Barcelona per localitzar les obres d'art de grans artistes internacionals que hi ha escampades per tota la ciutat. Farem un repàs a la seva història i en coneixerem curiositats per tal que quan hi passem per davant ens hi aturem i enamorem de tota aquesta riquesa urbana que tenim a l'abast.

Amb l’objectiu de continuar desenvolupant continguts de qualitat que ens permetin reforçar el nostre compromís amb Barcelona i amb la cultura, aquest divendres estrenem la segona temporada de Street Art by TheNBP. Gràcies al patrocini d’Estrella Damm, cada divendres us oferirem un nou capítol d’aquests vídeos divulgatius amb els que volem contribuir a donar a conèixer el ric patrimoni artístic que tenim escampat pels carrers de la ciutat, obra de grans artistes internacionals com Fernando Botero, Richard Serra, Alexander Calder, Eduardo Chillida o Joan Fontcuberta.

És habitual que hi passem per davant sense adonar-nos de la seva existència i per això, amb aquestes càpsules audiovisuals en català volem donar-vos les eines per saber qui és el seu autor, el nom de l’obra, el material amb què està fet, la història que hi ha darrere de la peça i la intencionalitat amb què la va fer l’artista.

Aquesta descoberta la farem de nou guiats per la periodista Cristina Sala, amant de l’art urbà i una apassionada de Barcelona. Amb un característic estil narratiu que transmet proximitat i que captiva a tots els públics, Sala ens amara de coneixements en molt pocs minuts i contribueix amb aquesta tasca a fer visible tot aquest patrimoni artístic i, qui sap, també a despertar noves vocacions. Del que no hi ha dubte és que després de veure cada capítol és difícil no tenir ganes de visitar el més aviat possible l’obra en qüestió.

Per facilitar aquesta tasca, The New Barcelona Post geolocalitza cada una de les obres d’art per tal que els lectors puguin organitzar les rutes que vulguin pels diferents barris de la ciutat. Com si fos una audioguia, un cop s’arriba a l’obra què millor que destinar uns minuts a visualitzar el vídeo corresponent per saber-ne tots els detalls. Invito a fer l’exercici a tots els turistes que visiten la ciutat, però especialment als barcelonins, que ignorem en bona part que disposem d’aquest patrimoni.

Aquesta nova temporada l’iniciem amb Homenatge a Picasso, el conjunt escultòric que va idear Antoni Tàpies per commemorar el centenari del naixement del pintor malagueny. En aquest enllaç podeu recuperar els 16 capítols de la primera temporada de Street Art by The NBP, on vam visitar obres icòniques com el Gat de Botero, els Mistos de la Vall d’Hebron (Claes Oldenburg i Coosje Van Bruggen), L’Estel Ferit (Rebecca Horn) o el mural contra la sida de Keith Haring.

Imatge del mapa interactiu que permet localitzar les obres i accedir a cada vídeo.