Obres Estació de la Sagrera
Obres a La Sagrera. © Adif

L’estudi de Fermín Vázquez dissenyarà la futura estació de la Sagrera

L'artífex del nou Mercat dels Encants s'encarregarà de la construcció de la infraestructura, que ha de servir per descongestionar Sants i ampliar la capacitat ferroviària de la capital catalana

El projecte de construcció de la futura estació de la Sagrera i la urbanització del seu entorn aniran a càrrec de l’estudi de Fermín Vázquez, b720 Arquitectura. La unió temporal d’empreses formada per b720 Arquitectura, Ayesa Ingeniería Arquitectura i Pegi Engineering ha guanyat per unanimitat la licitació, amb un pressupost de 5,2 milions d’euros i un termini de 24 mesos.

La nova estació, on avancen les obres ferroviàries a bon ritme i des del desembre ja passen trens de Rodalies pel seu interior, tindrà com a element emblemàtic una pèrgola de fusta, segons publica La Vanguardia. La concreció del projecte es presentarà en els pròxims dies.

L’estudi de Fermín Vázquez s’ha encarregat de molts edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona com el nou Mercat dels Encants o la Torre Agbar, en col·laboració amb Jean Nouvel. També és l’artífex de la Ciutat de la Justícia, amb David Chipperfield, les torres Porta Fira de Toyo Ito, i l’Aeroport Lleida-Alguaire.