Evolució de la inversió mundial en energies renovables

La regió de l’Àsia Pacífic segueix liderant la inversió mundial en energies renovables, molt per davant de les regions d’Amèrica i EMEA (Europa, Orient Mitja i Àfrica), segons revela un informe publicat per Bloomberg New Energy Finance (NEF) sobre l’evolució d’aquest sector durant els últims anys.

A tot el món, la inversió en aquest tipus d’energies va augmentar un 3% l’any passat, per assolir els 333.500 milions de dòlars. No obstant això, la inversió encara està per sota de la xifra rècord assolida l’any 2015, que va ser de 360.300 milions de dòlars. El 2016 la inversió havia caigut un 10%.

Però si analitzem les dades per regions del món, s’observa el clar i creixent lideratge dels països de l’Àsia Pacífic (APAC) en aquest terreny. L’any passat, a la regió de l’APAC es van invertir 187.000 milions de dòlars en energies netes, davant els 78.000 dòlars invertits en el continent americà i els 69.000 que es van invertir a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Els següents gràfics mostren l’evolució de la inversió en energies renovables en aquestes tres regions del món. El primer agrupa totes les dades i el segon permet observar amb més detall l’evolució a cadascuna de les regions.