El F.C. Barcelona segueix liderant la classificació de la Pilota d’OR

El passat 7 de desembre Cristiano Ronaldo aconseguia una nova Pilota d’Or de la FIFA, imposant-se a Lionel Messi i Neymar. Amb aquest guardó, el davanter portuguès del Reial Madrid ja en suma cinc i iguala el palmarès de l’argentí del FC Barcelona Messi, que va obtenir la seva cinquena Pilota d’Or el 2015.

Com mostra aquesta infografia de Statista, la lluita entre el jugador merengue i el culer no és sinó un exemple de la disputa mantinguda pels clubs protagonistes del famós clàssic de la Lliga espanyola. I és que la victòria del futbolista lusità deixa el Reial Madrid a tan sols una Pilota d’Or del FC Barcelona, que continua encapçalant la classificació en haver-se’n proclamat guanyador en onze ocasions.

La diferència s’incrementa una mica més si es parla del nombre de vegades en què els jugadors d’ambdós equips han estat entre els tres candidats finals a aconseguir el distintiu. En total, el Barça compta amb 32 podis, mentre que en el cas de l’equip entrenat actualment per Zidane aquesta xifra es redueix a 26. Més enllà de la batalla espanyola, val a destacar el paper exercit pels equips italians. Dels nou clubs que han obtingut més d’una Pilota d’Or des de la inauguració del guardó el 1956, tres són d’aquest país mediterrani, que plegats sumen 18 Pilotes d’Or.

Infografía: El F.C. Barcelona sigue liderando la clasificación del Balón de Oro | Statista

Més estadístiques a Statista