Ferran Reverter, de 48 anys, deixarà MediaMarkt el pròxim 30 de juny. ©CBK

Ferran Reverter: “Dirigir el Barça és una oportunitat que passa només un cop a la vida”

Joan Laporta fitxa al conseller delegat mundial de MediaMarkt com a nou director general del FC Barcelona en substitució d'Òscar Grau

De 48 anys, Ferran Reverter va ser nomenat l’octubre de 2018 conseller delegat mundial del grup alemany Media-Saturn-Holding (MSH), propietari de la cadena de venda d’electrodomèstics i articles d’electrònica MediaMarkt. Ara, tornarà a Barcelona per convertir-se en el principal executiu del Barça en la nova era liderada pel president Joan Laporta. Reverter, que substituirà a Òscar Grau, s’incorporarà al club el pròxim 1 de juliol, ja que ha pactat amb MediaMarkt mantenir-se en el càrrec fins al proper 30 de juny.

Reverter ha desenvolupat una exitosa carrera dins del grup de distribució líder en el sector dels electrodomèstics. Es va incorporar a l’empresa l’any 2002 com a director de compres de l’àrea de noves tecnologies, fins que el 2005 va ser nomenat gerent de la botiga de MediaMarkt a Mataró, considerada com una de les més rendibles d’Espanya. L’empresa el va promocionar com a director d’operacions de la filial espanyola l’any 2011 i només dos anys després va accedir a la posició de conseller delegat a Espanya. La seva bona gestió va ser de nou premiada i Reverter va ser cridat per ocupar un càrrec a la seu central de MediaMarkt a Alemanya. Així, el 2015 es va convertir en el director d’operacions global de la cadena i a finals de 2018 va saltar a la posició de conseller delegat mundial.

El nomenament de Ferran Reverter com a nou director general del Barça, avançat pel portal 2Playbook, el va anunciar el mateix diumenge de les eleccions el grup cotitzat alemany Ceconomy, propietari de MediaMarktSaturn. En un comunicat, el consell d’administració de la multinacional agraeix al directiu català “els grans èxits aconseguits i el fort compromís” demostrat cap a MediaMarkt duran les quasi dues dècades que ha format part del grup. “En els últims dos anys i mig, Reverter ha fet un treball excepcional en condicions difícils. Deixa enrere una empresa més resistent i ben posicionada amb moltes oportunitats de creixement. Li desitgem tot el millor en la seva nova tasca a la seva ciutat natal, Barcelona”, ha destacat Thomas Dannenfeldt, president del consell de Ceconomy.

Per la seva part, el futur director general del Barça ha explicat que “ha sigut extremadament difícil” prendre la decisió de deixar MediaMark “l’empresa que ha sigut la meva casa professional els últims 18 anys”. “Ara vull obrir un capítol nou de la meva vida. Tenir l’oportunitat de jugar un paper important en la configuració del futur del club més gran i famós del món, i fer-ho a la meva ciutat natal, on viu la meva família, és una oportunitat que només passa un cop a la vida”, ha emfatitzat Reverter.

El grup Ceconomy, que cotitza a la borsa alemanya, factura 20.800 milions d’euros, suma més de mil botigues d’electrodomèstics a tot Europa i dona feia a més de 53.000 persones.