Alex Sicart i Leonardo Montbrun, dos dels emprenedors que van impulsar Shasta.

La ‘fintech’ Shasta crea una ‘app’ per fer transferències internacionals i duplicarà plantilla

L'startup barcelonina permet enviar diners a països estrangers en euros o dòlars, evitant la devaluació de les divises al país de destí i sense unes comissions massa elevades

La fintech barcelonina Shasta Technologies ha creat una aplicació mòbil per fer transferències internacionals immediates. Shasta App està pensada per aquelles persones que han d’enviar diners des d’Espanya i Europa als seus familiars, que viuen als països d’on venen. L’empresa començarà a operar a Veneçuela i Mèxic, on ja ha arribat a acords amb socis locals. La gràcia de la proposta de Shasta està en el fet que les transferències es podran fer en euros o dòlars, evitant la devaluació de les monedes dels països de destí i unes elevades comissions per fer-ho.

El conseller delegat i cofundador de Shasta Technologies, Àlex Sicart, explica que estan analitzant estendre aquest servei a altres mercats d’Amèrica Llatina com Argentina i Brasil, a més de també voler fer-lo arribar a països africans. Sicart remarca que han detectat la necessitat de moltes persones de transaccionar amb una “solució fiable” com la seva, que els permeti transferir diners amb el valor de la moneda d’origen i gestionar les seves finances a l’estranger: “Han arribat a Espanya o França i tenen un sou digne, guanyant més que al seu país d’origen, i volen poder-lo enviar als seus familiars”, il·lustra.

L’empresa emergent ha entrat amb Shasta App en el mercat dels clients particulars, després d’oferir des del seu naixement, el 2019, la seva arquitectura de serveis de pagament a empreses fintech, mercats digitals i serveis de moneder electrònic. Amb seu a Barcelona, la companyia preveu duplicar la seva plantilla i arribar als 100 professionals a finals d’any.

Sicart exposa que actualment estan buscant inversió, tenint en compte que ell, juntament amb Leonardo Montbrun i Daniel Paloma, van impulsar la companyia amb una aportació pròpia —i petita— de capital. Amb els serveis de pagament per altres empreses, han anat facturant i reinvertint els seus ingressos en Shasta. “Hem arribat a una fase on estem creixent i hi ha una demanda increïble. I necessitem tenir els millors professionals”, exposa.  Concretament, l’any 2019 van facturar mig milió d’euros i aquest any esperen arribar al milió.