Ángel Simón, Agbar
El nou conseller delegat de Criteria, Ángel Simón.

Foment del Treball reconeix Ángel Simón amb la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any

La patronal catalana premia la seva defensa de la col·laboració publicoprivada i els seus esforços per garantir l'accés a l'aigua i al sanejament. La Medalla d’Honor a la Trajectòria Empresarial recau sobre el director del Festival Jardins Pedralbes i Festival Mil·lenni, Martín Pérez Lombarte.

Des de l’any 2007, Foment concedeix les Medalles d’Honor i els Premis Carles Ferrer Salat per distingir la tasca realitzada pels empresaris més rellevants. Amb les Medalles d’Honor, màxima distinció de l’entitat, reconeix cada any els empresaris que han tingut una rellevància significativa en els últims mesos o que són referència de tota una trajectòria empresarial exemplar. Així mateix, es ret també homenatge a l’empresari i expresident de la patronal Carles Ferrer Salat.

Aquest any, la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any vol premiar la trajectòria professional d’Ángel Simón i el seu lideratge al capdavant d’Agbar. Foment reconeix la seva defensa de la col·laboració publicoprivada i els esforços per garantir l’accés a un servei essencial com l’aigua i el sanejament. En l’any de la pandèmia, també vol posar en valor que la continuïtat de l’aigua s’ha assegurat durant la crisi del coronavirus, reforçant les mesures per als col·lectius vulnerables.

El reconeixement a Simón aplaudeix la posició d’Agbar com a un referent a nivell mundial en la gestió de l’aigua, en un moment en el qual la creixent escassetat dels recursos hídrics i el desafiament mundial del canvi climàtic exigeixen una gestió basada en el coneixement, l’experiència i la innovació.

Aigües de Barcelona
Foment vol reconèixer Agbar com a referent a nivell mundial.

La patronal presidida per Josep Sánchez Llibre també atorga la Medalla d’Honor a la Trajectòria Empresarial al director del Festival Jardins Pedralbes i Festival Mil·lenni, Martín Pérez Lombarte. Es vol reconèixer el seu compromís durant més de 30 anys amb la cultura i la música en directe, i el seu lideratge al capdavant de la seva empresa Concert Studio, amb la qual ha dut a terme gires nacionals i internacionals d’artistes com Els Tres Tenors, Sting, Mariah Carey, Julio Iglesias o Charles Aznavour.

Per a Foment, l’excel·lència aconseguida en tots els festivals de música que ha creat i consolidat el converteixen en un referent cultural a Catalunya i Espanya. Destaquen el Festival Mil·lenni com un dels festivals més coneguts que ha impulsat, amb una mitjana de 50.000 espectadors anuals, i especialment el Festival Jardins Pedralbes, que amb només vuit edicions ha adquirit un nivell de qualitat i acceptació de gran nivell.

 

El jurat d’aquesta edició guardona sis empreses amb els XIII Premis Carles Ferrer Salat. Les escollides són la Fundació Superacció per la seva tasca de compromís social; Iberboard per la seva aposta per la innovació; Epson per la seva responsabilitat amb el medi ambient; Frit Ravich per la seva estratègia d’internacionalització; Mercabarna per les seves polítiques d’igualtat, i PICVISA com a pime de l’any.

Entrega de les medalles i els premis

L’organització empresarial entregarà aquestes medalles i premis aquest dilluns durant la XIII edició dels premis anuals que reten homenatge a Ferrer Salat. Els guardons es concediran a la seva seu de Barcelona, a Via Laietana, en un format adaptat a les circumstàncies actuals derivades de la covid-19.

Hi participaran la vicepresidenta quarta del Govern central i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera Rodríguez; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’edició d’aquest any d’entrega de les Medalles d’Honor i els XIII Premis Carles Ferrer Salat comptarà amb el patrocini de CaixaBank, Endesa, PwC, Seat i Telefónica Empresas.

Foment Treball Premis 2019
Entrega de les Medalles i els Premis Ferrer Salat de 2019, que van reconèixer a l’expresident de Seat, Luca de Meo, com a Empresari de l’Any.