Marc Coloma y Bernat Añaños, fundadores de Heura, empresa que formará parte de Forward Fooding
Marc Coloma i Bernat Añaños, socis fundadors d'Heura.

La plataforma ‘foodtech’ Forward Fooding obre seu al districte 22@

El hub londinenc d'innovació en empreses del sector de l'alimentació vol contribuir a accelerar el creixement de startup del sector com Heura i a potenciar la seva projecció exterior

Forward Fooding, un centre dedicat empreses innovadores del sector de l’alimentació nascut a Londres el 2018, ha obert una seu permanent a Barcelona amb l’objectiu de ser un actor que contribueixi a “accelerar la revolució del sistema alimentari amb una mirada internacional”. Segons el fundador i conseller delegat de Forward Fooding i del nou Food & Food Tech Innovation Hub Barcelona, ​​Alessio D’Antino, “en els últims tres anys l’ecosistema foodtech espanyol ha crescut a doble dígit i ha creat startup que han desenvolupat tecnologies líders” que ara volen ajudar a projectar internacionalment.

Precisament, Impact Fooding, un fons de nova creació impulsat per alguns dels socis de Forward Fooding, ha liderat la ronda de finançament de sèrie A per 16 milions d’euros que acaba de tancar una d’aquestes empreses innovadores catalanes, Foods for Tomorrow, propietària de la marca d’aliments de proteïna vegetal Heura. La startup de carn que no és carn fundada per Marc Coloma i Bernat Añaños va tancar 2020 amb una facturació de 8 milions d’euros i recentment ja va captar 4 milions d’aquests 16 milions d’euros a través d’una plataforma de crowdfunding en la qual van participar jugadors de futbol com Saül Ñíguez, Sergi Roberto, Cesc Fàbregas.

Forward Fooding es presenta com una plataforma col·laborativa de noves empreses d’alimentació amb seu a Londres i que ara comptarà amb la seu europea a Barcelona i una oficina satèl·lit a Roma. El Food & Food Tech Innovation Hub de la capital catalana ha instal·lat la seva base al campus Talent Garden de districte 22@ i en una primera fase acollirà a nou startup. A més d’Heura, el hub està vinculat a altres companyies foodtech com Novameat, Swearit, Robin Good i Ethics Coffee.

Per presentar-se en societat, la plataforma preveu realitzar el pròxim 1 de juliol el seu acte oficial d’inauguració, que s’acompanyarà d’una jornada per donar a conèixer les oportunitats de negoci que ofereix el denominat Mediterranean FoodTech. “Forward Fooding suposa el destí ideal per als innovadors, emprenedors i corporatius que vulguin impulsar el seu desenvolupament en el sector durant els pròxims anys a través de la col·laboració”, assegura D’Antino. Segons l’emprenedor, l’ecosistema de Forward Fooding ja connecta a 12.000 actors de l’àmbit foodtech arreu del món i preveu elevar aquesta xifra a 15.000 el 2023.

Segons Forward Fooding s’ha triat Barcelona per a l’obertura de la seva segona seu a Europa “per ser la tercera ciutat del món en atracció de talent i ocupar la quarta posició en el rànquing dels 10 majors hubs tecnològics de la UE”. “Parlem d’un dels hubs tecnològics més potents en l’àmbit europeu i mundial”, subratllen.

Tags from the story