Recinte Gran Via Fira Barcelona
El saló ocuparà cent mil metres quadrats al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Fronteres obertes per als assistents del Mobile

La fira internacional més gran de la indústria del mòbil i la més important que se celebra a Barcelona avança en la preparació de l'edició d'aquest any, permetent que els ciutadans de fora de la UE puguin arribar fins a la capital catalana

La GSMA i el Govern central han arribat a un acord per facilitar l’arribada d’assistents de fora d’Espanya al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà a partir del 28 de juny. Se supera així un dels principals obstacles que podia afectar la participació a la fira, tenint en compte que les fronteres estan tancades per a ciutadans provinents de països de fora de la Unió Europea (UE). Amb la remor constant del degoteig de cancel·lacions d’empreses assistents, l’anunci dóna un bri d’esperança al saló, que espera reunir uns 50.000 assistents en la celebració d’aquest any, lluny de les xifres rècord d’altres anys.

Els expositors, patrocinadors i congressistes que vulguin participar presencialment al Mobile seran considerats com a treballadors altament qualificats per poder arribar fins a Barcelona, una de les excepcions actuals per poder entrar a Espanya. A través d’un registre previ, la GSMA facilitarà la informació dels assistents internacionals al Govern central perquè la tinguin en compte en el moment d’expedir visats i passar els controls fronterers. Aquesta excepció no s’aplicarà a ciutadans de països considerats d’alt risc pel nivell d’incidència de la covid-19. Actualment, això afectaria els de Brasil i Sud-àfrica.

“La salut i la seguretat de tots els que participen en el MWC de Barcelona, tant a Espanya com fora d’ella, continua sent la nostra màxima prioritat mentre naveguem per unes circumstàncies que canvien ràpidament”, defensa el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. “Aquesta decisió és un rotund vot de confiança en l’acurada planificació duta a terme fins avui i en la nostra sòlida col·laboració amb els diferents partits polítics de la ciutat amfitriona. Continuarem treballant estretament amb els nostres socis per oferir una experiència segura i agradable”, exposa.

L’autorització de viatges internacionals per al MWC 2021 se suma a altres mesures preses per garantir una celebració presencial segura. Els congressistes s’hauran de fer un test ràpid de coronavirus cada 72 hores per poder accedir al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Així mateix, les instal·lacions es reorganitzaran per poder mantenir les distàncies i evitar el contacte físic. Concretament, s’han digitalitzat interaccions que abans eren físiques, com la del control de les acreditacions per accedir o el pagament als restaurants, i s’han duplicat les entrades i les sortides, amb fluxos de tràfic unidireccional.