Socis d'Ysios Capital
Els socis d'Ysios Capital: Cristina Garmendia, Julia Salaverría, Joël Jean-Mairet i Sara Wagner.

Galecto, la tercera empresa participada per Ysios Capital que surt al Nasdaq

La companyia biotecnològica amb seu a Dinamarca segueix el mateix camí que van iniciar l'espanyola TiGenix i l'americana Kala Pharmaceuticals

La gestora de capital risc Ysios Capital ha anunciat la sortida a Borsa al mercat Nasdaq de Galecto, companyia biotecnològica centrada en el desenvolupament de productes terapèutics per al tractament de diferents tipus de fibrosi i càncer. Amb seu a Dinamarca i presència als Estats Units, el seu producte més avançat està dirigit a tractar la fibrosi pulmonar idiopàtica, una malaltia greu i potencialment mortal.

Galecto ha debutat al Nasdaq a través d’una oferta pública de subscripció (OPS) d’accions per un import aproximat de 85 milions de dòlars i a un preu de 15 dòlars l’acció. Ysios Capital remarca que la sortida al Nasdaq de la danesa suposa una “nova fita”, al convertir-se en la seva tercera empresa participada que ho fa, després de TiGenix i Kala Pharmaceuticals, i implica una “important revalorització” de la seva inversió a Galecto.

En concret, Ysios Capital va coliderar una ronda de finançament de sèrie C de Galecto per 79 milions d’euros el 2018, a través del seu segon fons Ysios BioFund II Innvierte, a més d’haver-hi continuat donant-li suport participant també en la ronda de sèrie D de 64 milions de dòlars d’aquest setembre i a la seva sortida a borsa.

Ysios Capital, amb seu a Barcelona i Sant Sebastià, està especialitzada a invertir en empreses de l’àmbit de les ciències de la vida que desenvolupen productes terapèutics. Fundada el 2008, gestiona gairebé 350 milions d’euros a través de tres fons.